2026 11. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 08:22
Mükemmeldi. Bu kadar ayrıntılı ve yeni kelimeler, yerler ve fiillerle dolu bir fantastik uzun zamandır okumamıştım. Çevirmenin kitabı bitirene kadar bir tutam saçına ak düştüğüne iddiaya girebilirim. Çok genel konudan bahsedeyim. Signum Dinios Kol, Khanum imparatorluğunda soruşturmacı asistanı.Ayrıca bir kazıcı. Yani kokularla anıları birleştirerek saniye saniye herşeyi hatırlayan kişi. Ve kitabımız Din'in ilginç bir ölüm vakasını almasıyla başlıyor. Saniyeler içinde insanın vücudu parçalayarak çıkan bir ağaç ve sahibini öldüren bir komplo. Bu kadar durağan, sakin, belki biraz da saf yollu bir karaktere bu kadar bağlanacağım aklıma bile gelmezdi. Peki yanında çalıştığı o soruşturmacı kisvesi altındaki canavar ruhlu (çok ve gereksiz soru sormakla canavar olunuyorsa tabi) kadına ne demeli. Inudex soruşturmacısı: Immunis Anagosa Dolabra. Bu karaktere gerçekten hasta oldum. Khanum imparatorluğu, deniz canavarları titanlardan deniz duvarlarıyla korunurken senede bir kez yağış mevsiminde bu canavarlar duvarları aşıp şehirlere girmeye çalışıyorlar. Yani kitabın içinde ilginç bir polisiye vakası varken, arka planda da imparatorluğun sosyal durumunu ve fantastik deniz canavarlarını da anlatıyor. Sanki yazar çok büyük bir şeye genel bir bakış açısıyla bakıyor ama asıl hikaye daha çoook su kaldırır. Goodreads'e göre seri 3 kitap. Ama nasıl sığacak o kadar şey o üç kitaba bilemiyorum. Polisiyenin ve fantastiğin neredeyse her türüne düşkün benim gibiler için bu kitap bir cennet. Okuduğunuza pişman olmazsınız. Kadın yazarların fantastik kitaplarında başrolde olan güzel ya da akıllı kadın karakter ikinci kitaba geçmeden birinden nefret eder ki yeni bir aşk başlasın. Bendenizin de bu kurguları sevdiğini saklamanın manası yok tabi ama bu aykırı, silik, bazen rahatsız edici başkarakterlerin olduğu ve duygusal herhangi bir sineğin kitap sayfaları arasında dolaşmadığı erkek yazar fantastiklerine ayrı bir hayranlık duyuyorum. Yani zevkle, şevkle, azimle, tavsiyemdir.
Zehirli KadehRobert Jackson Bennett · Nemesis Kitap · 202622 okunma