2026 20. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 20:46
Kalp Attığı Sürece - Jennifer Hartmann Herkese selamlar Nasılsınız, neler okuyorsunuz? Bu kitap beni hiç beklemediğim bir yerden yakaladı resmen. Kitaba başlamadan önce her nasılsa spoiler yememeyi başardım -ki bu çok nadir olur :)- ve kitap resmen beni dumura uğrattı. Siz bu kitabı okudunuz mu? Yazarın kalemiyle tanıştınız mı? ilk önce genel konusundan bahsedeyim daha sonra bana hissettirdiği duygulardan konuşuruz. Cora ve Dean lisede tanıştıklarından beri birbiri ile anlaşamayan ve birbirlerne her türlü zorbalığı yapan insanlarken Dean'ın Cora'nın kız kardeşiyle evlilik arifesinde olması dahi aralarındaki ilişkiyi düzeltmeye yetmez. Kız kardeşinin doğum günü kutlamasının ardından barda fazlaca vakit geçiren ve üstüne üstlük cüzdanını da çaldıran Cora son çare Dean'i arar. Bu sırada ise peşine takılan adamın psikopat bir seri katil olduğundan habersizdir. Cora' yı almaya gelen Dean de adamla biraz takışır ama çok da önemsemez. Ta kii ikisi de ertesi gün gözünü bir depoda elleri bağlanmış halde bulana kadar... Onların o 20 günde yaşadıkları olaylardan sonra kurtulmalarıyla kitabın ikinci yarısı başlıyor diyebiliriz. İkinci yarıda ise Cora ve Dean'in birbirine karşı değişen ve de aslında saklı duyguların açığa çıktığı ilişkilerini okuyoruz. Kız kardeşi ne oldu diyecek olursanız da her detayı vermeyelim, onu da kitabı okuduğunuzda fark edersiniz. Ortalama ilk 150 sayfada bu psikopatın yaptığı eziyetleri ( bu bölüm için bilhassa belirtmekte fayda var +18) okuyoruz ve okurken o duyguları hissetmemek, üzülmemek imkansız. Yazarın kaleminden okuduğum ilk eser olmasına rağmen kalemine hayran kaldım. Duyguları, gerilimi öyle güzel hissettirdi ki bana... Kaleminden başka eserler de okumak için sabırsızlanıyorum . Kitaba başlamadan önce klasik aşk hikayesi yani kitabın teması olan yasak aşkı okuyacağımı zannederken bu kadar duygu yüklü bir kitabı okumayı beklemiyordum. Eğer sağlam bir psikolojiniz varsa mutlaka okumalısınız Alıntılar “Ev kelimesinin bir gün tek bir anlama gelirken, ertesi gün bambaşka bir anlama gelmesi çok tuhaftı. Sanırım bunun nedeni evin bir yer değil, bir duygu olmasından kaynaklanıyordu.” "Her aşk hikâyesi yazılmaya değerdir, ne kadar karmaşık olursa olsun." “Bir terapiste gidiyor musun?” “Sanırım terapistimin şu anda bir terapiste ihtiyacı var.”
2026 Okuma Raporları
Kalp Attığı SüreceJennifer Hartmann · Pukka Yayınları · 2024351 okunma