​ Agatha Christie’nin Sırrını Kim Biliyor?
​ Agatha Christie’nin Sırrını Kim Biliyor? Pera Palace ve Kayıp 11 Gün... ​Dünyanın en ünlü polisiye yazarı, kendi hayatının en büyük gizemini 1926 yılında yazdı. Ama bu bir kitap değil, gerçek bir olaydı! ​3 Aralık gecesi evinden çıkan Agatha Christie, tam 11 gün boyunca yer yarıldı içine girdi. Arabası uçurum kenarında, farları açık şekilde terk edilmiş bulundu. Tüm İngiltere ayağa kalktı! Öyle ki, Sherlock Holmes’un yazarı Sir Arthur Conan Doyle bile medyumlara gidip yerini sordu. ​Peki ne oldu? Agatha, 11 gün sonra lüks bir otelde, kocasının sevgilisinin adıyla kayıt yaptırmış halde bulundu! "Hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi ve ölene kadar bu konuda tek kelime etmedi. ​İstanbul ve Pera Palace Bağlantısı Bu gizemli hikâyenin ucu yıllar sonra İstanbul’a uzandı. Yazarın ölümünden sonra, ünlü bir medyum onun Pera Palace Hotel’deki 411 numaralı odasında gizli bir anahtarı olduğunu iddia etti. Gerçekten de yer döşemesinin altında paslı bir anahtar bulundu! ​Bu anahtar, yazarın o kayıp 11 gününü anlattığı gizli bir günlüğü mü açıyordu? Yoksa her şey büyük bir kurgu muydu? ​ Teoriler: ​ Psikolojik Çöküş: Annesinin ölümü ve eşinin ihanetiyle yaşanan geçici hafıza kaybı. İntikam Planı: Kocasını zor duruma düşürmek için yapılmış dâhiyane bir oyun. Reklam Stratejisi: Kitap satışlarını artırmak için kurgulanmış bir olay. ​Sizce hangisi doğru? Agatha gerçekten unuttu mu, yoksa bize son bir polisiye bilmecesi mi bıraktı? ​