·416 syf.····Okunma: 26 Şubat 2026 04:18 Selamlar. Bildiğiniz üzere ben #30gün30kitap challenge başlatmıştım. Ancak yanlış kitaplar mi seçtim yoksa artık #özgün kitaplar yazılmıyor mu? Bakınız bu konuda henüz bir karar veremedim. Tamam zoraki evlilik teması klişesini severiz. Lakin bu kadar uzun uzadıya yazmaya gerek varmıydı? Yani kitaptı tekte okumam gerekirken resmen elimde süründü. Huysuz gibi görünen şahane bir erkek karakter, geçmişi dramatik, annesi sorunlu ve olduğu yere tırnakları ile gelen asistanımız kadın karakter. Kitabı okurken bana #What'swrongwithsecretarykim kore dizisini hatırlattı. Temsları aynı lakin ilerleyiş süreçleri cok farklıydı. Windsor ailesi erkekleri büyükannelerinin seçtikleri kişilerle evleneceklerini biliyorlardı. Luca asistanını büyükannesi seçtiği için ondan hep şüphe etmişti ama yaptığı işlerde de gurur duyuyordu. Farkında olmadan da ona çekiliyordu. Ikilinin kırılma noktası Luca'nın bir nişan haberiydi. Ortalık bir karışacak gibi oldu ama kazasız belasız toparladılar.
Val ona aşık olduğunu fark etmişti ve kendine yoluna gitmeye karar vermişti. Lakin Luca gitmesini istemiyordu. Onu yanında hatta kalbinde, evinde istiyordu. Onun bir zor anından yararlanıp, anlaşmalı evlilik teklifinde bulundu. Sonrası bildiğimiz hikâye, bolca yatma ve bolca itme kaçma. Tamam başta güzeldi Valentina güçlü kadın gibi duruyor ama aksine bir o kadar da kırılgandı. Annesinden ve cümlelerinden nefret ettim. Büyükanne Windsor ailenin çöpçatanı gibiydi. Bakın bizde olsa şimdiye evliydim. Luca sevdim. Arkadaş hislerini güzelce kabullendi ve drama aramadı. Kitapla alakalı eleştirebileceğim şeylerden biri Kesinlikle boş yere uzatılmasıydı ve bu boş yere uzatılmaların kitabı tekrara düşürmesiydi. Bazı sahneler yoğun ama karakterlerin iç dünyası daha derin işlenebilirdi. Özellikle Valentina’nın iç çatışmaları biraz daha detaylı olabilirdi diye düşünüyorum. Konuşmayı hep sona bırakmaları bayağı yorucuydu. Hep bir uzatma, uzaklaşma, özür ve yatış. Bu bağlamda derinlik malesef yoktu. Sonuç itibariyle ortalama bulduğum bir kitaptı. Kitapta yetişkin içeriğe çokça yer verildiğinide söyleyip kaçayım.