2026 20. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 22:55
#iyiruhlar #bkborison “Sevginin serbestçe dağıtabildiğini öğrendiğimden beri kırıntılar dilenmekten bıkıp usanmıştım.” Harriet, renkli kişiliği, süslü evi, karman çorman saçları ile farklı ve hayat dolu bir kadındır. Teyzesinden kalan antika dükkanını işleten Harriet’in bütün hayat enerjisine rağmen içerisinde fırtınalar kopar. Uzun zamandır ailesi ile arası yoktur. Özellikle annesi ve ablasından uzaklaşmak genç kadını üzmektedir. Noel’i ve ona dair her şeyi çok sever. Bir gün evinde otururken birden garip bir adam ortaya çıkar. Önce çok korkan Harriet adamın söyledikleri ile şaşırır. Çünkü bu adam onu geçmişine götüreceğini ve ne hatalar yaptığını göstereceğini söyler. Nolan, bir geçmiş noellerin hayaletidir. Çok uzun yıllar önce ölen Nolan, kendisine verilen kişiye giderek ona musallat olur ve geçmişindeki sırları öğrenmeye çalışır. Bu seferki görevi ise Harriet’tır. Nolan ve Harriet, genç kadının geçmişine gitmeye başlarlar. Ancak bu ziyaretler hiç umdukları gibi gitmez. Harriet’ın geçmişinde annesinin baskısında olan genç bir kızdan başka bir şey yoktur. Nolan bir şeylerin yanlış olduğunu anlar. Sürekli didişen ikili bu ilişkinin imkansızlığına rağmen birbirlerine doğru çekilirler. Peki Nolan ve Harriet’ı birbirine çeken büyük sır nedir? ‘İyi Ruhlar’ tam bir kış ve yeni yıl kitabı, yılbaşı süslemeleri, baston şekerler, yumuşak çoraplar…hepsi insanın içini sıcacık yapıyor. Harriet, kendi ayakları üzerinde durmak için çok fazla savaş vermiş. Buna rağmen neşesinden ve iyiliğinden hiçbir şey kaybetmemiş bir kadın. Etrafını hep güzelleştirmek için uğraşsa da yalnız kaldığında geçmişin acı hatıraları onu yaralıyor. Nolan ise önceleri sadece bir görev gibi görse bile Harriet’ı tanıdıkça onun çekimine kapılıyor. Ve bu bir hayalet için imkansız bir şey. Birlikte o kadar tatlılardı ki. Atışmalarını okurken çok eğlendim. Tam sıcak bir kahve ve battaniyenizi alıp okumalık bir kitap. Bu kurgu insanın içini huzur ve mutlulukla dolduruyor. Gönül rahatlığıyla tavsiyemdir, yeni kitaplarda görüşmek üzere
İyi RuhlarB. K. Borison · Nox Yayınları · 202568 okunma