2026 11. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 16:03
Kendinize emek veriyor musunuz? Yoksa hayat koşuşturmacasının içerisinde sadece yetişmeye mi çalışıyorsunuz? Uzun zaman sonra ilk defa ruhuma çok iyi gelen, bazı duygulara, düşüncelere daha farklı bakmamı sağlayan bir kişisel gelişim kitabı okudum. #kendilikülkesi , insanın kendi iç dünyasını tanıma cesaretini anlatıyor. Hayatı ilmek ilmek işlemek… Sabırla, farkındalıkla, emekle. Hayatta hepimizin inişleri çıkışları olur. Yeri gelir en dibi gördüğümüzü hissederiz. Bazen de daha fazla mutlu olamayacağınızı, en güzel anımızı yaşadığımızı... Böyle anlarda ilk yaptığımız birileriyle konuşmak, hissettiklerimizi anlatmak olur. Bu kitap da tam olarak o sohbet hissini sizlere veriyor. Mutluluk, kibir, öfke, kaygı... Her ne hissediyorsanız satırlar arasında kendinizi bulabilirsiniz. Bazen bir hikayeyle bazen de bir örnekle. Yazarımız Rabia Hanım meslek hayatında edindiği tecrübeleri bizlere sohbet havasında aktarıyor kitapta. Sayfalar siz farkında olmadan akıp gidiyor. Sizlere kalan ise farkına varmak oluyor. Kitapta en çok ilgimi çeken nokta ise her bölümün sonuna koyulan 'Öneriler Köşesi' oldu. Hem 'Düşünce Egzersizi' hem de 'Davranış Egzersizi' başlıkları altında yazarak, çizerek, kendinizle konuşarak uygulayabileceğiniz tavsiyeler sunuyor. İşte tam olarak bu noktada sanki yanı başımızda bir psikolog varmış ve bize öneriler sunuyor hissi veriyor. Alıntıladığım, bana iyi gelen satırlar çoktu. Ama kitaptan bana kalan düşünce: 'Kendine emek verdiğin kadar varsın bu hayatta.' oldu. Yorumumu kitaptan bir alıntı ile bitirmek istiyorum. " ​Sevgili hayatım, seni olmaya zorladığım tüm biçimlerden vazgeçiyorum. Geldiğin gibi seni karşılamaya, olmanı istediğim gibi değil de olduğun halinle seni sevmeye, sendeki güzellikleri görmeye, özündeki sınırlara sadık kalmaya, hastalıkta ve sağlıkta, başarıda ve yenilgide seninle olmaya niyetliyim. Beni kabul eder misin?" . . . Kendilik Ülkesi Rabia Yavuz
Kendilik ÜlkesiRabia Yavuz · Dekalog Yayınları · 202626 okunma