Zihninizle Oyun Oynayan Bir Labirent: Ne Yaptığını Biliyorum
2026 2. kitabı
Polisiye ve gerilim türünde iddialı olduğumu düşünürdüm ama Alice Feeney ezberimi bozmayı başardı. Eğer "Ben katili on sayfa önceden tanırım" diyenlerdenseniz, bu kitapla henüz tanışmamışsınız demektir. Kim Bu Katil? Kitap; bir kadın, bir adam ve bunların dışında araya sızan gizemli bir katilin anlatımıyla ilerliyor. Anlatıcılar değiştikçe zihninizde kurduğunuz tüm teoriler birer birer çöküyor. Şahsen okuma süreci boyunca kafamdaki katil adayını tam dört kez değiştirdim ama beşinci tahminimde, yani finalde, yazar beni tamamen ters köşeye yatırdı. Tahmin etmesi neredeyse imkansız, ustalıkla gizlenmiş bir son bekliyor sizi. Kusursuz Mantık Örgüsü Kitabı elimden bırakamamamın en büyük sebebi olay örgüsünün birbirine bağlanma şekliydi. • Akıcılık: Polisiye dozu o kadar yüksek ve sürükleyici ki, sayfaların nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. • Mantık: Cinayetlerin ve olayların birbirine bağlanma şekli çok tutarlı; "zorlama" diyebileceğiniz hiçbir nokta yok. Her şey saat gibi tıkır tıkır işliyor. • Merak Unsuru: Son kelimeye kadar süren o "kim?" sorusu, kitabı çok kısa sürede bitirtiyor. Küçük Bir Not Yazarın betimleme gücü çok yüksek; bazen bazı detaylar ve betimlemeler kendini tekrar edebiliyor, bu da yer yer tempoyu hafifçe yavaşlatıyor gibi hissettirse de genel akışın içinde kaybolup gidiyor. Sonuç olarak; Eğer zihninizi zorlayacak, sizi sürekli şüphede bırakacak ve bittiğinde "Yok artık!" dedirtecek bir roman arıyorsanız, Alice Feeney’nin bu dünyasına mutlaka girmelisiniz. Ama dikkatli olun; en çok güvendiğiniz karakter bile sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20227bin okunma