2026 8. kitabı
Zengin bir adamın ölümünün ardından bırakılan miras, ilk bakışta büyük bir şans gibi görünse de Jack için aslında bir tür sınava dönüşüyor. Bir yıl boyunca eski ve kasvetli bir malikaneden ayrılmadan yaşamak zorunda kalması, özgürlüğüne düşkün biri için başlı başına zorlayıcıyken, mirasa bağlı diğer şartlar işin gizemini daha da artırıyor. Malikâneye adım attığı andan itibaren garip sesler, açıklanamayan olaylar ve geçmişten kalan sırlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Üstelik yalnızca evin karanlık atmosferi değil, mirasın peşine düşen insanların varlığı da Jack’i beklemediği bir karmaşanın içine sürüklüyor. Gotik atmosfer öyle baskın ki okurken zaman kavramı silikleşiyor. Mum ışığında uzayan gölgeler, nereden geldiği belli olmayan sesler ve her an bir şey olacak hissi… Hikâye aksiyondan çok merak duygusuyla ilerliyor ve bu da insanı fark etmeden içine çekiyor. Olayların bazı yönlerini sezseniz bile, asıl mesele sonuca ulaşmak değil, o karanlık yolculuğun içinde kalmak oluyor. Tavsiye edeceğim bu harika kitabı bitirdiğimde aklımda olaylardan çok bıraktığı his kaldı: Sanki kapısı kapanmış eski bir evden çıkmışsınız ama içeride hâlâ bir şeyler hareket ediyormuş gibi. Hikâye bitiyor belki, ama yarattığı tedirginlik kolay kolay peşinizi bırakmıyor.
Bin Mumlu EvMeredith Nicholson · Maya Kitap · 2020175 okunma