·304 syf.····Okunma: 26 Şubat 2026 23:30 Wellness temasına kendini adamış içerik üreticilerinin bayılabileceği bir kitap. Fikrimce var olan puanını asla hak etmiyor. Bu kadar fazla pozitivizmin enayilik olduğunu düşünüyorum. Kurgu gerçekçilikten uzak, hikayede kopukluklar var. Ayrıca güzel sayılabilecek alıntılar zaten yazarın kendisine ait değil.
Biliyorum her kitaptan edebi bir yaklaşım beklenemez. Ancak keyifli zaman geçirmek için ben bir kitabı okuyorsam kurgunun bir mantık çerçevesinde oluşturulmasını beklerim. Bu kadar çok mesaj kaygısıyla yazılmış bir kitap edebiyat metninden çok kişisel gelişim raflarında kendine yer bulabilir. Ama bu bile iyimser bir yaklaşım oldu.
SPOILER!
Phueng'in kızını madem adamın halası olarak yazacaktın, neden aralarında cinsel bir çekim olduğunu yazdın sevgili yazar? Sonra hemen canım halam muhabbetine bağlandı. Saçmalıktı.
Baş karakterimizin sürekli çok yakışıklı olduğundan ve Keanu Reeves'e benzediğinden bahsetmek sık sık wattpad kitabı okuduğumu düşündürttü. Kitabı kalitesizleştiren başlıca etmen bu.
Olaylar kurumsal bir şirkette çalışanların üzerinden anlatılıyor. Yazar herhalde instagramda işte bir günüm reelslerine bakarak bu ortamı yaratmış. Ama stajyeri de tatile götürdüler :') dört puanın biri burdan <3
Baş karakterimiz Malo ölümcül bir hastalığa yakalandığını düşünüyor. Kitap boyunca öleceğim öleceğim diye ağlıyor ve bu konu nasıl bağlanıyor biliyor musunuz? Meğer doktoru hastalarını karıştırmış....
Eski sevgilisiyle neden ayrıldıkları muhabbetine girmiyorum bile. Ayrıca 7 yıllık ayrılıktan bahsedilirken kadının hayatına kimseyi almayışını vurgulayarak, erkeğin tek gecelik ilişkiler yaşayıp kendini tatmin etmesini bir lütufmuş gibi anlatması kabul edilemez ve cinsiyetçi bir yaklaşımdır.