"Erkeklerin kadınları dış görünüşlerine bakarak sevmelerine karşılık, kadınlar erkekleri karakterleri için sevme eğilimi gösterirler. Bu noktada, kadınların erkeklerden üstün olduğunu belirtmek gerekir, çünkü onların erkeklerde aradıkları nitelikler, erkeklerin onlarda aradıkları niteliklerden üstündür."
1 +1'leme
İnsanlar bireyseldir ve sevme biçimleri sadece cinsiyete göre belirlenmez.Neden böyle bir algı var? Bazı psikolojik araştırmalar, erkeklerin ilk etapta fiziksel çekiciliğe daha hızlı tepki verdiğini; kadınların ise güven, sorumluluk, statü, karakter gibi unsurları daha fazla değerlendirdiğini gösteriyor. Ancak uzun vadeli ilişkilerde hem erkekler hem kadınlar için karakter, güven, saygı ve uyum en belirleyici faktörler oluyor.“Kadınlar bu yüzden üstündür” denebilir mi? Bu noktada “üstünlük” kavramı tartışmalı. Sevme biçiminin farklı olması, bir tarafın diğerinden üstün olduğu anlamına gelmez. Çünkü: Erkekler de karaktere önem verir. Kadınlar da fiziksel çekiciliği tamamen göz ardı etmez. Her iki cins için de sağlıklı ilişki; dış görünüş + karakter + değer uyumu + duygusal bağ kombinasyonuyla oluşur. Daha doğru bir ifade şu olabilir: Kadınlar ve erkekler ilişkide öncelik sıralamasını farklı kurma eğilimi gösterebilir, ama bu bir değer hiyerarşisi oluşturmaz. Ben de senin yorumunda " kadınların çoğu zenginliğe kıymet verir" düşüncene katılmıyorum.
Çok güzel bir tespit, Neşet Ertaş'ın dediği gibi, "Kadınlar insandır, biz insanoğlu"
Tüm zihniyeti bozuk erkekler kurban olsun Neşet Ertaş gibi güzel düşünen erkeklere .Yorumunuz için teşekkür ederim 🍃🍃
1 yanıtı göster
Pek katılmıyorum buna. Cinsiyet ayırımı yok bence bu hususta. Kadınların da çoğunluğu dış görünüşe ve zenginliğe kıymet veriyor. Hepimiz çevremizde bunun bir çok misallerini görüyoruz. Zâten kadınlar ve erkekler karaktere bakıp, değerlendirip evlenmiş olsa bu kadar çok boşanma olmazdı. Hattâ bu kadar çok evlilik de olmazdı :)