__“Kitabı okurken kendimi canlı bir sohbetin içinde buldum; kimi zaman dinleyici, kimi zaman anlatıcı, kimi zaman soru soran, kimi zaman cevap veren oldum. Bir bakmışım, yazardan tatlı sert bir fırça bile yemişim.
Seyfullah Şenel, Bi Bakıp Çıkcam kitabında gerçeğin ve hakikatin kapısını aralıyor. Çünkü bu kitap masa başı çalışmasının bir mahsulü değil; bizzat gençlerle hemhâl olmuş, onların dertlerini önemseyen ve gençlerle aynı dili konuşabilen bir bakış açısıyla kaleme alınmış.
Eser, yalnızca samimi üslubuyla değil, dini yönüyle de okuyucuya rehberlik etmesiyle dikkat çekiyor. Yer yer öğüt veren, yol gösteren bir çizgi izliyor; bunu kuru bir nasihat diliyle değil, günlük hayatın içinden örneklerle yapıyor. Bu yönüyle özellikle genç okurun kendini sorgulamasına kapı aralayan, düşündürmeyi hedefleyen bir metin ortaya koyuyor.
Bu kitabı ikinci okuyuşum. İlk okuduğumda da çok etkilenmiştim; ancak hayatıma tam anlamıyla entegre edememiştim. Belki de o zamanlar daha küçüktüm. Yine de şunu net biçimde görüyorum: Bazı kitaplar ikinci bir şansı fazlasıyla hak ediyor. Bi Bakıp Çıkcam da benim için onlardan biri oldu.”
__ Bi Bakıp ÇıkcmSeyfullah Şenel