2026 40. kitabı
#fundaokuyupyorumluyor Düşünsel engelleri aşmanın psikolojisi... Bazı kitaplar öğüt vermez, ayna tutar. Bu kitap tam olarak öyleydi. Okurken sık sık durup kendime şunu sordum: “Bu gerçekten benim düşüncem mi, yoksa bana öğretilmiş toplumsal bir kalıp mı?” Toplumsal rollerin, çocukluktan gelen inançların ve bastırılmış duyguların hayatımızı nasıl yönlendirdiğini sade ama etkili bir dille aktaran yazarımız Veysi Çeçen, okurken altını çizerek düşündüren o kadar çok yere imzasını atmış. Özellikle “Bize öğretilen roller bazen bizi güvende ve ait hissettirir, bazen de içsel çatışmalara sebep olur.” cümlesi uzun süre zihnimde kaldı. Aslında en büyük engel çoğu zaman dışarıda değil, içimizde. “Yapamazsın” diyen sesleri susturmak kolay değil ama imkânsız da değil. Değişimin, önce fark etmekle başladığını bir kez daha hatırlatıyor. Kendine şefkat göstermeyi, eski inançları sorgulamayı ve kendi hikâyenin sorumluluğunu almayı anlatan, sakin ama derin bir yolculuktu. İnsan bazen kendinin kendine engel olduğunu hissediyor. Nasıl aşılması gerektiğini bilmiyorsanız, bu kitap güzel bir rehber. Bu kitapta çocukluktan kalmak kalıpları, bilinçaltının görünmez haritalarını, toplumsal rollerin yükünü, bastırdığın duyguları birlikte keşfettiriyor. Kendine şefkat göstermen için değişimi mümkün olduğuna inanmaya başlaman gerek. Çünkü, sen değişirsen her şey değişir. O halde kendini tanıma yolculuğu başlasın. Bir sonraki kitap yorumumda görüşmek üzere Kitapla ve sağlıkla kalın #engelsizpsikoloji #okudumbi̇tti̇
Engel Siz PsikolojiVeysi Çeçen · Sokak Kitapları Yayınları · 202524 okunma