Herkese Merhaba
Bugün sizlere Jo Knowles kaleminden Dondurmacı Harry’ye Bekleriz kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 218 sayfalık bir kitap🩷
"Sevgi ölmez, insan ölür. O yüzden benden geriye tek sevgi kalınca, beni verin."
•Kitap, ilk sayfalarda sizi çok eğlenceli 4 çocuklu bir aile tablosuyla karşılıyor. Restoran sahibi işkolik bir baba, kendi dünyasında meditasyon yapan bir anne ve her biri kendi ergenlik sancılarıyla boğuşan çocuklar...
•12 yaşındaki baş karakterimiz Fern, bu kalabalık aile içinde kendini biraz görünmez hissediyor. Buraya kadar her şey normal ama hikâyenin ortasında öyle bir trajedi var ki ailenin en küçüğü Charlie’nin başına gelenler... O renkli dondurma külahları bir anda yerini tarif edilemez bir boşluğa bırakıyor. Yaşanan trajediden sonra aile bireylerinin kendi içine çekilmesi, ebeveynliğin o ağır sorumluluğu ve çocukların omuzlarına binen yükler çokça gerçekçiydi. Aile içindeki en çok kızdığımız rutinlerin bile ne kadar kıymetli olduğunu, kaybedince anladığımızı yüzümüze çarpan bir an.
•Fern’in en yakın arkadaşı Ran... Herkesin hayatında olması gereken o karakter. Üzerindeki yazılı tişörtleri ve "Her şey çok güzel olacak" mottosuyla karanlığın içindeki tek ışık o.
•Bu kitap; aile olmanın karmaşasını, suçluluk duygusunun insanı nasıl kemirdiğini ama en sonunda sevginin her şeyi nasıl iyileştirebileceğini anlatıyor.
•Dürüst olmam gerekirse, kitabın yanındaki o tek adet mendili başta sadece tatlı bir jest sanmıştım. Ama sonlara doğru o mendilin neden orada olduğunu, gözlerim dolu dolu sayfaları çevirirken anladım...
•Jo Knowles, "Dondurmacı Harry’ye Bekleriz" ile 2013 yılında boşuna Crystal Kite Ödülü'nü almamış; o duygusal derinlik gerçekten insanı sarsıyor.
Eğer ruhunuza dokunacak, sizi hem ağlatacak hem de sevdiklerinize daha sıkı sarılmanızı sağlayacak bir hikâye arıyorsanız; Dondurmacı Harry’ye mutlaka uğrayın.
Siz en son hangi kitapta gözyaşlarınızı tutamadınız?
Yazarımızın kalemine sağlık🩷
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ