EYLÜLDE SEVMEK İSTEDİM SENİ
MELTEM GÜDEMEZOĞLU
AZ KİTAP YAYINEVİ
Merhabalar Sevgili Kitap Dostları
Ben bugün Değerli Yazarımız Meltem Güdemezoğlu'nun kaleminden çıkıp Şaban Alıyev tarafından yayınlanan 'Eylülde Sevmek İstedim Seni' adlı şiir kitap yorumuyla geldim.
-Sizi ilk sayfasından içine çekip son sayfasına kadar duygular arasındaki geçişler ile ilerletmeyi başaran şiir kitaplarını okumayı sever misiniz? Cevabınız evet ise o zaman bu kitap tam sizlik derim. Neden mi? Hadi o zaman yorumumla az biraz kitap içeriği hakkında bilgi vereyim size .
-Kitabımız 45 şiir başlığı altında, 80 sayfadan oluşmaktadır... Yazarımız duygularını dışa vurup,hayatın girdaplı yollarında yaşadığı duyguları bazı şiirlerinde kafiyelendirerek bazı şiirlerindeyse kafiyelendirmeden düz yazı biçiminde şiir konusu altında ustaca kaleme alıp bu şiirleri bir kitap içerisinde birleştirip biz okurlarına sunmuştur.
Şiirler her okuyanda farklı bir iz bırakırlar. Kimi şiirler ruhumuza dokunur kimi şiirler de hayatımıza. İşte şair Meltem Güdemezoğlu da 'EYLÜLDE SEVMEK İSTEDİM SENİ ' adlı kitabında yazmış olduğu şiirlerde aşkın,sevginin, hayatın tüm tadlarını bir armoni duygusuyla harmanlayarak ruhumuza dokunan bu şiirleri bir kitapta toplayarak biz okurlarına sunmuştur.
Şimdi sizlere kitap içeriği ve tanıtım bülteni yazısı olan 'EYLÜLDE SEVMEK İSTEDİM SENİ' adlı şiiri yazarak yorumumu burada sonlandırmak istiyorum.
Gözlerime dalıp gittin
Bir sonbahar havası gibi biraz deli, biraz telaşlı,
Biraz huzurlu, biraz tebessümlü kendinden geçmiş gibi…
“Eylül”de sevmek istedim seni.
Cunda Adası’nda aşkla dolu şarap içerken,
Güneş rengârenk renkleriyle,
Turuncu, kırmızı, mor, tam batarken,
Denizin hüzünlü dalgalarıyla,
İçimizde aşk,
Şarkımızı söylerken,
“Eylül”de sevmek istedim seni.
Sonsuzluğun sonsuzluğu gibi,
Mutluluğun mutluluğu gibi,
Eylülün sarı saçları gibi,
Denizin huzuru gibi,
“Eylül”de sevmek istedim seni...
-Peki 'Eylülde Sevmek İstedim Seni' adlı şiir kitabı içeriğinden derlemiş olduğum alıntı reelsinde Haziran Gecesi, Eylülde Sevmek İstedim Seni, Sana Seni Anlatamadığım adlı şiirler sizde hangi duyguları uyandırıyor?
-Peki siz sebest nazım biçimi ile yazılan şiirleri mi, hece vezni ile yazılan şiirleri mi yoksa kafiyeli biçimde yazılan şiirleri mi okumayı tercih edersiniz?
-Peki siz hangi tema ve konuların ağırlıkta olduğu şiir türlerini okumayı tercih edersiniz?
Yukarıdaki soruların cevaplarını henüz bilmiyorsanız #eylüldesevmekistedimseni adlı şiir kitabını okuyarak en çok sevdiğiniz şiir türünü ve konusunu bulabilir ,tüm soruları rahatlıkla cevaplayabilirsiniz. Sizler de #eylüldesevmekistedimseni adlı şiir kitabını okumak istiyorsanız kitabı hemen seçkin kitap mağazalarından temin edip okuyabilirsiniz.
Şimdiden tüm okurlara keyifli okumalar dilerim. Yazarımızın kaleminin daim okuyucusunun bol olmasını dilerim...
Yeni kitap yorumlarında buluşmak dileğiyle...
Kitaplar ışığınız olsun. Kitapla Kalın Takipte Kalın
Eylülde Sevmek İstedim SeniMeltem Güdemezoğlu