·356 syf.····Okunma: 28 Şubat 2026 05:25 Bu cilt benim için biraz kırılma noktasıydı. Serinin duygusal yoğunluğu hâlâ güçlü ama artık tekrar hissi belirginleşmeye başlıyor. Özellikle de duygular konusunda.
Mo Ran ve Chu Wanning’in birbirlerine duyduğu aşk çok net ama sürekli geri çekilmeleri, kendilerini tutmaları ve karşı tarafı koruma adına mesafe koymaları bir noktadan sonra romantik gerilimden çok duygusal yorgunluk yarattı bende.
Özellikle önceki ciltte- 4. ciltte, bu mesafe acı tatlı bir etki bırakıyordu. Ancak bu ciltte aynı döngünün sürmesi hikâyenin temposunu düşürmüş gibi hissettirdi.
Bir diğer dikkat çeken nokta, yan karakterlerin daha fazla ön plana çıkmasıydı. Dünya kurulumu ve arka plan zenginleşiyor, evet. Ama eğer seriyi iki ana karakterin ilişkisi için okuyorsanız, odak kayması biraz hayal kırıklığı yaratabiliyor.
Buna rağmen… Son kısım gerçekten çok tatlıydı. O yumuşama, o küçük huzur anı, uzun süren gerilimin ardından gelen bir ödül gibiydi. Yazar okuyucuyu uzun süre bekletip sonunda kalbe dokunan bir sahne veriyor.
Genel olarak kötü değildi. Sadece biraz uzun ve biraz tekrar hissi barındırıyor. Duygusal yoğunluk hâlâ var ama heyecan önceki ciltlere göre daha düşüktü.