Kültürümüze sahip çıkmak tarihimize dair belleği korumak her anlamda önemli... Ve öteki kültürlerden haberdar olmak da. Çünkü öteki keşiftir,keşif zenginliktir ve insanın kendi bilincinin ötesine geçmesidir.
"Cesaret,korkuya rağmen adım atabilmek, riski göze alabilmektir."
"İnsan beşer,kuldur şaşar ."
İyi akşamlar arkadaşlar sizlere yine kalemini çok sevdiğim yazar @semasoykan hanımın #ötekişeylerintarihi isimli kitabıyla geldim.
Açıkçası kitabı elime alır almaz ilk olarak kapağı hoşuma gitti ve bende kahve tadında bir kitap okuyacağım izlenimini verdi. Ve okumaya başlayınca yanılmadığımı anladım ama bu kadar dolu dolu bir kitap beklememiştim.
Sema hanımın da belirttiği gibi yıllarca süren bir araştırmanın sonucunda bu harika kitap ortaya çıkmış.
Bu kitap tarih, kültür, etimoloji, atasözleri, deyimler ve daha bir çok konuda harika bilgiler sunulmuş bizlere. İlk olarak kahvenin tarihçesi,bize nasıl geldiğinden bahsedilmiş bu kısmı kahve seçer birisi olarak sevdim. Ayrıca hemen hemen her sayfada altı çizilecek ve notlar alınacak bir kitap demek istiyorum.
Mesela İndira gandi yapmak ne demek bize gelişi. Cenaze de neden siyah giymek tercih edilir. Mangal yürekli ne demek tarihçesi nedir.?
Kitapda daha bir çok atasözünün gerçek anlamı bizlere nasıl geldiği. Dilimize persenk olmuş kelimelerin aslında ne oldukları ve daha neler neler var bu harika kitapda.
Ne kadar anlatmaya çalışsam da bu yolların emeği kitaba yetersiz kalır.
Ayrıca bir şey belirtmek istiyorum,kitabın sonlarında konuların kaynakları yazılmış,böyle güzel bir kitabı bence herkes okumalı.
@semasoykan
Alfa Kitap