2026 2. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 20:52
Öncelikle Murat Göğebakan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Yazar bu kitapta Şems ile Mevlana'nın bilinmeyen, İlk kitaplarda yazmayan hikayesi ve Murat Göğebakan'ın hayatını anlatmaktadır. Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems kitabı yayınlandıktan sonra Murat yazarı bulur ve ona ulaşır. Murat Göğebakan hastalığından sonraki zor zamanları o kitap sayesinde yener ve yazar ile dost olur. Murat yazarın yanına gelir, yazar Murat'ın yanına gider beraber muhabbet ederler. Muhabbetleri sıkı iki dost. Konserlere ve imza günlerine beraber gider ve beraber zaman geçirirler. Hastalığa tekrar yakalanan Murat Göğebakan 31 temmuz 2014 de hayata gözlerini yumar. Genel olarak etkilendiğim kısımlar Murat Göğebakan Şems kitabını okuduktan sonra onu örnek alıp, onun gibi yaşaması, Şems ve Mevlana'ya daha çok bağlanması, düşmanı dahi olsa affetmeyi Allah'a da affetmesi için dua etmesi ve yaşadığı herşeyi imtihan olarak kabul etmesidir. Kitap bana Hüzün, sabır ve teslimiyet duygusu kattı. Hem dünyadaki acıyı hem de manevi yükselişi aynı anda hissettiren, kalbi yumuşatan ve insanı iç dünyasına çeken bir kitap.
Duygu ve Düşünce
Aşkın Gözyaşları Şems - Kalem ArkasıSinan Yağmur · Kapı Yayınları · 2020245 okunma