Feodal Japonya’nın sert kabuğunun altına sızıp, bir lordun en mahrem ve saplantılı köşelerine bakmak, zihnimde oldukça keskin bir gerçeklik kırılması yarattı. Bir liderin dış dünyaya sunduğu o güçlü itibar ile kapalı kapılar ardındaki o grotesk tutkuları arasındaki uçurumu, aslında bir insanın kendi imajını nasıl birer performans ürünü olarak kurguladığına dair çarpıcı bir gözlem alanı olarak gördüm. Özellikle savaş meydanındaki o kanlı gerçekliğin, bir haz mekanizmasına evrilmesi, karakterin iç dünyasındaki o karmaşık ama kendi içinde tutarlı nedenselliği hissettirdi. Işığın ve gölgenin, onur ve utancın iç içe geçtiği o yüksek kontrastlı sahneler, dünyaya baksam ancak bu kadar net ve rahatsız edici bir derinlikle görebileceğim anlar sundu. Bir insanın en gizli saplantılarını bile bir disiplin içinde yaşaması, kurgunun tesadüflere yer bırakmayan o yapısal bütünlüğünü kanıtlıyor. Bu okuma, toplumsal roller ile bireysel arzular arasındaki o amansız çatışmayı rasyonel bir soğukkanlılıkla önüme sererken, zihnimde her karesi özenle seçilmiş, sarsıcı bir derinlik bıraktı.