2026 41. kitabı
Okunma: 01 Mart 2026 13:24
aslında ben bu kitaba hiçbir beklentiyle başlamadım hiçbir fikrim de yoktu konusu hakkında. annemin kitaplığında buldum okuyacak kitabım da kalmamıştı önceden okuduklarımı bir daha okuyordum zaten bari farklı bir şey okuyayım diyerek başladım. ama kitap beni basindan sonuna kadar icine cekti eski zamanlardaki ‘kadin dedigin evde oturup cocuklarina kocasina bakar’ algisini kirmaya calisan kadin yazarlari cok seviyorum <33 jane eyre kucuk yasta ailesini kaybettigi icin hic tanimadigi bir aileyle yasayan bir kucuk kiz. evin çocuğu jane’i sürekli dövüyor jane karşılık gösterince ya da herhangi bir şikayette bulununca da evin annesi tarafından bir odaya kapatılıyor. kısaca kadın bunu hem küçümsüyor hem de zorbalıyor. bir süre sonra evin annesi jane ile uğraşmak istemediği için yatılı bir okula gönderiyor. jane burada farklı farklı zorlu şartlar altında eğitimini bitirdikten sonra mürebbiye olarak çalışmak için gazeteye bir ilan veriyor ve bir iş buluyor. eşyalarını toplayıp yola çıkıyor ve vardığında evde ana dili fransızca olan bir kıza ders vereceğini öğreniyor. buradan sonra kitap (en azından benim okuduğum ilk cilt) bu evde geçiyor. Bay Rochester’a karşı bir şeyler hissediyor ve duygularını anlamaya çalışıyor. Aynı zamanda Bay Rochester’ın ona karşı ne hissettiğini anlamaya çalışıyor. Yakın zamanda hiçbir kitap beni bu kadar kendisine bağlamamıştı gerçekten çok sevdim 2. cildine de yarın başlayacağım hemen Okumayan, okumak isteyen, merak eden herkese öneririm beklentiniz varsa bile eminim beklentilerinizin çok üstünde bir kitap.
Jane Eyre 1. CiltCharlotte Brontë · İlya Yayınevi · 201242,3bin okunma