Macera dolu bir yolculuğa çıkarak zamanda yolculuk yapıp 1922 yılına gitmek ve kaybolan haritayı bulmak ister misin?
Ülkü’nün annesi kızıyla birlikte tatil planlaması yapıyor ancak bu tatil planının diğerlerinden biraz farklı olacağını söylüyor. Şehrin en büyük kitapçısında karşılaşan Ülkü’nün arkadaşı Tuğçe ve annesinin bu organizasyona dahil olması ile birlikte maceramız başlıyor.
Bağımsızlık mücadelesinin yaşandığı Kütahya-Dumlupınar hattından Sakarya cephesine doğru yola çıkıyorlar. Bu tatil programı, Milli mücadelenin geçtiği güzergah üzerinden ilerliyor, buram buram tarih kokuyor.
Ülkü ve arkadaşı Tuğçe VR gözlüklerini taktıkları zaman bir anda 1922 yanına giderek kendilerini savaşın ortasında buluyorlar. Ve birden Mustafa Kemal Paşa karşılarına çıkıyor. Ancak bir sorunları var savaş planının olduğu harita bir casus tarafından çalınmış. Bu haritayı bulma görevi ise Ülkü ve Tuğçe’ye düşüyor.
Üstlendikleri bu görevi icra ederlerken daha önce aileleri ile ilgili bilmedikleri bilgiler öğreniyorlar.
Kitap bize bir zaman yolculuğuna çıkartıyor. Minik okuyucuların savaş sahnesine ortaklık ederek Atatürk ile buluşmaları ve kendilerine önemli bir görev verilmiş olması hususu oldukça güzel işlenmiş ben çok beğendim. Kullanılan akıcı dil sayesinde okuyan küçük büyük herkesin çok beğeneceği bir kitap, listenize eklemeyi çocuğunuzla birlikte okumayı unutmayın.