2026 35. kitabı
TUTSAK | Özlem Tatlı “Senden kopmaktan, yaptıklarımı duyup beni bırakmandan, nefret etmenden korktuğumdan böyle deliye döndüm, diyemedim.” Bu hikâyede Körfez’in kuytularında çakılan tek bir kibrit, Devrim’in kıskançlığıyla Aysima’nın sakladığı gerçekleri aynı ateşte buluşturuyor. Aşk sandıkları şey, yavaş yavaş bir hesaplaşmaya dönüşürken her sır biraz daha yakıyor, her yüzleşme şehri karanlığa sürüklüyor. Küllerin arasından bir umut çıkar mı bilinmez ama bildiğim tek şey şu: Bu yangından kimse lekesiz çıkamayacak. Merhabalaar, yepyeni çıkmış bir kitap ile karşınızdayım. Yalanlar, sırlar, karanlıklar bu eserde can bulurken yazar bizi bu dünyaya davet ediyor. Ben davete icabet ettim ve iyi ki de etmişim. Devrim beni gerçekten şok etti özellikle o son kısımda Aysima için bir nebze üzüldüğümü söylemeliyim. Acıyı hem Devrim hem de Aysima birlikte karşılamış olsalar da karakter derinliği bakımından Aysima daha iyi yansıttı bana. Tabi Aysima’nın da yaptıkları az değil, ona da çok kızdığım yerler oldu. Devrim’in kitap boyunca değişimini okumak keyifliydi. Dümdüz bir karakterden ziyade katmanlı karakterler okumayı severim. Özlem Tatlı, sade kalemiyle dikkatimi çekmişti. Ben uzun uzadıya ağır betimlemelerden hoşlanmayan bir okurum. Kurgu özenli olmalı ama yazarın kalemi de beni boğmamalı. Tatlı’nın kalemini bu yüzden sevdim diyebilirim. Olaylar net, kurgu akıcı daha ne olsun.
Tutsak: Bir Kibrit ÇöpüÖzlem Tatlı · Parola Yayınları · 202613 okunma