“Zihinsel engelli bir adam da, diğer adamlar gibi olmak ister.”
2026 12. kitabı
Okunma: 01 Mart 2026 23:21
“Benim herkesi ilk başlarda çok şaşırtan akıllı olma motivasyonumun nereden geldiğini çok iyi görebiliyorum. Bunun nedeni, Rose Gordon’un gece ve gündüz aklından çıkmayan bir şeydi. Charlie’nin bir moron olmasından kaynaklanan korku, suçluluk duygusu ve utanç… Bir şeyler yapılabileceğini hayal etmesi…Her zaman şöyle bir soruya odaklanıyordu: Bu kimin suçuydu, Matt’in mi, onun mu? Ancak Norma doğduktan ve normal çocuklara sahip olabileceğini gördükten sonra benim bir garabet olduğumu kabul etmiş ve beni dönüştürmeye uğraşmaktan vazgeçmişti. Ama sanırım ben, beni sevmesi için onun istediği gibi akıllı bir çocuk olmayı istemekten hiçbir zaman vazgeçmemiştim.” Zekâ geriliği olan Charlie, katıldığı deneysel ameliyat sayesinde zekâ seviyesini yükseltir. Ancak zekâsı arttıkça çevresindeki insanların aslında gerçek dostları olmadığını fark eder. Bu değişim, onu hem geçmişiyle yüzleşmeye hem de yalnızlığa mahkûm olmaya sürükler. Artan zihinsel farkındalığı, geçmişte yaşadığı olayları artık bambaşka bir gözle görmesine neden olur. Charlie Gordon, zeki olabilmek için verdiği çabayla hep aklımda ve kalbimde yer edecek bir karakter oldu.
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202537bin okunma