2026 20. kitabı
Merhaba bugün sizlere sıra dışı bir öykü kitabı olan "KURU BEBEK" ile geldim. Yazarın daha önce "Organik Cinayetler" kitabını okumuştum. Bu kitap da Psikolojik gerilim türünde. Yazar okuyucuyu konfor alanından çıkarıp karanlık bir koridora davet ediyor; kapıların ardında ise çoğu zaman insanın en saklı korkuları bekliyor. Kitabın içerisinde 10 adet birbirinden farklı öykü bulunuyor. Benim için en dikkat çekici iki öykü oldu. "Elalem Ne Der" öyküsü, bastırılmış duyguların dışa vurumunu en ürkütücü şekilde bize aktarmış. "Kuru bebek" öyküsünde ise,sanki polisiye korku türünde bir film izliyormuş hissiyatı yaşadım. Bu arada "Kafa" öyküsünü de çok sıra dışı buldum onu da söylemeden geçemeyeceğim. Yani öykülerde genel atmosfer kasvetli, dar ve boğucu. Yazar korkuyu dışsal bir "canavar" üzerinden değil, insanın kendi zihni üzerinden kuruyor. Bu nedenle öyküleri okurken ani korkular değil, içinize işleyen bir huzursuzluk hissi bırakıyor. Betimlemeler abartıya kaçmadan karanlık bir tablo çiziyor. Eğer klasik korku kalıplarından ziyade insan psikolojisinin karanlık tarafına odaklanan bir metin arıyorsanız, Kuru Bebek kitabı sizi kesinlikle tatmin edecektir. Yazarın,yayinevinin bu kitabı okumama vesile olan arkadaşım @gulayinkitaplari nın emeğine sağlık @kirmizikalemedebiyat
Kuru BebekOzan Çakmakoğlu · Kırmızı Kalem Yayınları · 20253 okunma