2026 26. kitabı
Selamlar, aslında geçen ay okumasını planladığım ve bu ayın ilk günü bana eşlik eden kitabım ile geldim. Adamımız Anraham Neer, ama biz ona Abe diyeceğiz.. Büyükannesinin felç geçirdiği ve muhtemelen fazla zamanı kalmadığını düşünen ailesi tarafından tamda konserlerine başlayacağı sırada bir ziyaret gerçekleşmek zorunda kalır. Açıkcası Büyükanne Bobbe için en doğru kelime de karanlık olabilir sanırım. Saygısız ve acımasız bir karakter. Abe’ye ise pek iyi davrandığını söyleyemeyiz. Yaşlı cadı tam bir travma bombası adeta! Neyse Abe için yolculuk arabasının camındaki tuhaf böcek kalıntıları ile başlasa da çok geçmeden bir benzincinin yeşil ışığı cazip gelir.. Kısa bir mola biraz şeker, yakıt ve ihtiyaçlar giderilse iyi olurdu di mi? Abe markete girer, kafasında bir dolu düşünce canlanırken markette tek olduğunu fark etmesi uzun sürmez. En azından tuvaleti kullanma isteği ağır basar ama çıkmak isterken kilidin dönmediğini fark eder.. Ve kabus dolu anlar tam bu saatten sonra başlar! Kapalı alan korkunuz var mı? Ya da karanlık? Biraz irice böcekler sizi endişelendirir mi? Ama tavandan sarkan bir yılanın yüzü ile karşılaşırsanız işin rengi gitgide değişir di mi? Sesinizi duyuramamak, kapının altından atılan sizinle eğlenen notlar ve dahası tam kurtulduğunuzu düşündüğünüz an belki o kilitli kaldığınız yer aslında daha güvenli olabilirdi hissi! Ahh Abe, bir an her şeyi zihninden uydurduğunu bile düşündüm.. Gerçeklik ile hayal arasında, delirmiş olmakla arınmış olmak arasında gidip geldim...Filmi olsa hepimiz biraz fazla gerilirdik sanırım.. Sevdim ve tavsiyem
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026106 okunma