·88 syf.····Okunma: 21 Ocak 2026 20:21 Jane Austen'i çok severim. Kalemini ve tarzını beğenirim.
Hayatının son döneminde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bitiremediği son romanı olduğunu öğrenince okumak istedim.
Hani olurda, bitirebilseydi ortaya nasıl bir şey çıkarmış acaba?
Kitap küçük bir balıkçı kasabası olan Sanditon da geçiyor.
Tek mekanda geçen bir kitap. Kasabaya yerleşen asil ve soylu zenginler kasabanın çehresini değiştirmeyi amaçlar.
Kasabanın gelişmesi ve daha çok insan çekmesi için yoğun çaba sarfeden Mr. Parker ve eşi Mrs. Parker kasabaya bir doktor getirme çabasıyla çıktıkları yolculukta bir kaza geçirirler. Arabanın aldığı hasar ve Mr. Parker 'ın bacağının durumundan dolayı , Sussex'li bir taşra beyefendisi yardımlarına yetişir. Mr.Parker iyileşene kadar bu taşra beyefendisinin evinde misafir kalır. Evin büyük, bekar kızı Charlotte'i dönerken yanlarına alıp, Sanditon da misafir etmek isterler.
Böylece ailemiz sahik kabasına yanlarında bir misafir ile geri dönerler.
Kitabın tek sıkıcı gelen yanı, Sanditon öyle müthiş , öyle güzel, öyle harika ... tarzındaki anlatımların hiç bitmemesi.
Anladık efendim sahil kasabanız çok güzel.
Miras, mal mülk, gelecek kaygısı, kasabanın refah düzeyi, aşk, mantık... Her şeyden birer tutam serpilmiş kısa güzel tatlı bir roman (ki bence öykü).
Atıştırmalık kitap tabiri vardır bilir misiniz bilmem...
Öyle bir kitap efendim.