2026 9. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 07:36
Merhabalar Bazen dünya klasikleri ve felsefi kitaplardan ayrılıp, günümüzün güncel ve popüler yazarlarını da okuma imkânı bulmaya çalışıyorum. Yazarımızın okuduğum ilk eseri.Eserde Öykü adındaki bir yazarın inzivâya çekilip, kitaplarını yazacak sessiz kendi halinde bir kasaba da kalmak istemesi ile başlıyor. Kitabın ortalarına gelindiğinde olayın gidişatını,nereye bağlamak istediğini anlıyorsunuz..Sonu benim için sürpriz olmadı, sadece nasıl bağlıyacağını merak ettiğim için okudum.Dili anlaşılır ve sade olduğu için okumakta zorlanılmıyor,aksine bir çok yerde kelime tekrarına düşmüş gibi... Düşünce ve duygularını hep aynı kelimelerle ifade etmiş..Kendimi daha çok bir dizi veya film senaryosu okur gibi hissettim. Günümüz gençlerinin bu tarz eserleri niçin bu kadar sevdiğini az çok okurken anlamlandırmaya çalıştım. Birincisi,dili sade ve basit, kelimeler üzerinde öyle uzun uzadıya düşünmüyorsunuz.Ne dediği açık felsefi cümle ve bilinmeyen kelimeler hiç yok denecek kadar az ... İkinci olarak genelde konular gençlerin merak edip seveceği şu üç şey üzerine kurulu; Merak,aşk ve tutku... Bu eserde de bunu gördüm.Galiba ben klasiklerden yanayım.Karşılaştığım cümleler de uzun uzadıya düşünmek,kafa yormak,hayata ve insanlara bakışımı daha farklı yerlere sürükleyecek, insanın iç dünyasını daha derinlerde yansıtan eserleri tercih etmeye meyilliyim...Tabi ki tercih meselesi saygı duyarım.Bu tarz kitapları sevenler için iyi denebilir ama benim için vasat bir eser olmuş.Herkese keyifli iyi okumalar diliyorum.
Tatsız Bir ÖyküCeren Melek · İndigo Kitap · 2025488 okunma