ENGELSİZ PSİKOLOJİ
2026 28. kitabı
Bazen bir kitap okursunuz ve sadece kelimeler değişmez, dünyaya bakış açınız kökten sarsılır. @mardin_otizm_egitimi kaleminden çıkan bu kitap benim için tam olarak böyle bir yolculuk oldu. Ancak bu kitabı diğerlerinden ayıran çok daha derin bir mesele var: Arkasındaki devasa sosyal sorumluluk vizyonu. ​ ​Bu eser, sadece bireysel bir gelişim rehberi değil; temelleri sahada, çocukların ve ailelerin hayatında atılmış bir farkındalık hareketi. Yazarımız sadece bir teorisyen değil; sahada DİLKOGEM (Dil-Konuşma-Gelişim Eğitim Modeli) ile binlerce çocuğun hayatına dokunan, oyun ve etkileşim temelli yaklaşımlarla mucizeler ortaya koyan bir uzman. ​ Kitap; Engel, Siz ve Psikoloji adında üç ana bölümden oluşuyor. Amacı, zihnimize örülen o "görünmez engelleri" tespit edip, onları aşmak için gereken içsel gücü bize geri vermek. Bu yolculukta @mardin_otizm_egitimi gibi sahada ter döken ekiplerin ve bu eğitim modeline gönül verenlerin imzası var. Yani her satırda yaşanmışlık, her cümlede bilimsel bir altyapı var. ​​Kitabı okurken şunu fark ettim: Bizi durduran şey şartlar değil, çocukluktan kalma inanç kalıplarımızmış. "Ben yapamam" dediğimiz her an, aslında başkalarının inşa ettiği bir hayatta kayboluyormuşuz. Oysa yazarın da dediği gibi: ​"İnsanın en büyük sorumluluğu, kendi benliğinin mimarı olmaktır." ​Eğer hayatınızın belli noktalarında takılıp kaldığınızı hissediyorsanız, stres ve kaygı nefes almanızı zorlaştırıyorsa; bu kitap size suçlamadan, yargılamadan bir çıkış kapısı öneriyor... "Sen iyi bir insansın, sadece geçmişin tortularıyla hareket ediyorsun; fark et ve hafifle" diyor. ​Bu kitapla sadece kendinizi iyileştirmiyorsunuz, aynı zamanda bu kıymetli eğitim vizyonunun ve toplumsal farkındalık projesinin bir parçası oluyorsunuz. ​Bende "Zihnimdeki duvarları yıkıp onları birer kapıya dönüştürmeliyim" dedim. Çünkü gerçek özgürlük, başkalarının tanımlarından sıyrılıp kendi benliğimizi seçtiğimizde başlıyor.
Engel Siz PsikolojiVeysi Çeçen · Sokak Kitapları Yayınları · 202524 okunma