2026 17. kitabı
Arayış Deliahir Savaşçısı - 1. Kitap "Yiğitlik, savaş meydanında en iyi mücadeleyi vermek değildir. Yiğitlik, sağlam olmaktır. Bir bozdoğan gibi kırılganlıktan yoksun olmaktır." Fantastik, simya ve felsefenin iç içe geçtiği, insanlar ve cinlerin yaşadığı Wallordia topraklarına hoş geldiniz... Şimdi hazırsanız çok uzun bir yolculuğa çıkarıyoruz. Uzun diyorum hatta belki de çok uzun demeliyim çünkü yaklaşık yedi kitap daha gelebilirmiş ve bence de evet gelmeli en kısa zamanda. Sayfa sayısının uzunluğu gözünüzü asla korkutmasın. Kitap o kadar akıcı ki o sayfaları nasıl çevirdiğinizin asla farkına varmıyorsunuz. Kitapta iki farklı zaman dilimi var. Ana hikayede genç bir yeraltı cini olan Halmer, yan hikayede ise genç bir insan olan Nestor yer alıyor. Aralarında yaklaşık seksen yıllık bir zaman dilimi var. İkisi de kendi doğruları üzerinden ilerliyor ve asla sorgulamaktan, inançtan, adaletten ve arayıştan vazgeçmiyorlar. Ben ilerleyen sayfalarda Nestor ile tekrar karşılaşırız diye düşünmüştüm. Bu ikilinin yolları kesişecek mi kesişecekse de bu nasıl olacak, cinlerle insanlar bir olup yozlaşmışlara karşı duracaklar mı? Kafamda daha birçok deli soru var... Ve tabi ki kitap sadece macera ya da fantastik üzerine kurulu değil. Sayfalarda anlam arayışı, içsel sorgulamalar, ilahi güç ve kaderle ilgili oldukça vurucu metinler var. Epik fantastik seven, aksiyon ve mitolojik öğelerle beslenen bu kitabı ben oldukça sevdim ve devamını okumak için oldukça sabırsızlanıyorum. Hayatı değiştirecek birisi olman için, onun kurallarına boyun eğen değil, onu sorgulayan biri olmalısın. Ancak bu şekilde doğru yolu bulabilirsin. Aksi takdirde yanlışlarla yaşamaya devam edersin.
Arayış: Deliahir Savaşçısı 1Ahmet Taşer · The Kitap · 202536 okunma