2026 69. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere The Kitap Yayınları yine harika bir kitap ile geldim. Kitabımız O Kız ben çok severek okudum sizlerede tavsiyemdir. "Herkes ona hayrandı ama biri ölmesini istiyordu." "Kusursuz hayatlar hep bir sır saklar." Kitabımız bir öncesi bir sonrası diye devam ediyor. Hem geçmişten, hem gelecekten okuyoruz. Hannah Oxford Üniversitesine başladığında her şeyin mükemmel hatta kusursuz olacağına inanıyordu. Okula gittiğinde yönlendirmeler sayesinde kalacağı odayı bulmuştu bile. Odaya girdiğinde bir kız salonda koltukta uzanıyordu. Biraz emrivaki konuşma üslubu ile konuşunca Hannah bir sinir olmadı değil. Kendini tanıtan kız April büyük odayı kendisinin aldığını ona küçük odayı verdiğini söyler. Hannah hemen odasına geçer. Ve gördüğü manzara kendi odasından daha büyük ve güzeldir. April tabiki zengin ve oldukça varlıklı birisi. Zaman ilerleyip giderken aralarında bir kaç partini yapıyorlar azcık garip oyunlar ve partiler doğrusu. April gerçekten güzel bir kız Hannah bile bunun farkında. O dönem April'le ilgilenen Will vardı biraz Hannah'da ilgi duymuyor değildi. Günler gelip geçerken okulda öğretim üyesi olan Dr. Myers'in bir kaç başarılı öğrencisi ile akşam küçük bir partiye Hannah'ıda davet eder. Kıyafet desteği April'den gelir. Ve April Hannah'dan önce kendisini davetsiz misafir olarak aldırır. Pervasızca davranışları ve seviyesiz oluşu Hannah'a uymuyordu. Parti sonrası amacı aşılmış olunca Hannah odasına çıktı ve April öğretmenlerle takılacağını söyleyerek gitti. Noel tatilinde Will'e olan aşkının geçmesini umuyordu. Hannah ve Will evli bebek bekliyorlar. Hannah bir gün April'i ölü buluyor ve kısada olsa hafıza kaybı yaşıyor bir takım şeyler yok onda hatırlamıyor. Çok güzel kurulan arkadaşlıklar bitiyor diyebilirim. Kitabın sonlarına doğru öğrendiğimiz gerçekler ve sırlar zaten bizleri şok ediyor üzerine April'in cinayet şüphelisi olarak yatan kişi serbest kalıyor. Hannah bunun vicdanıyla uğraşırken Will ile evliliklerinde çatırdamalar oluyor. Ve asıl katili öğrendiğimizde işte gerçekten şok oluyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Soluksuz okuyacagınız güzel bir gerilim kitabı bırakıyorum sizlere. #reklamyok
O KızRuth Ware · The Kitap Yayınları · 2024213 okunma