2026 27. kitabı
Sakine Kızılırmak / Suna’nın Şarkısı Merhaba Hemşire Suna’nın hikayesini okudum. Hemde olayların Bursa’da, Görükle’de geçmesi ilgimi daha da arttırdı. Bildiğimiz gördüğümüz yerleri okumakta bir Bursalı olarak farklı hissettirdi. Kızım, hanım ol, bizi el aleme güldürme. Kimse Suna demez. Herkes Muhtar Dursun’un kızı der. Ona göre davran. Bu dünyada baki olan, bir tatlı dil, bir güler yüz. Hastalarına karşı tatlı dilli, güler yüzlü ol. Haksız olduklarında bile sesini yükseltme. Onlar hasta. Eğer az biraz sesin yükselsin, annenin de benim de sana hakkımız helal değildir. Dedi kızını yurda teslim ederken babası. Babasının eline öpen Suna artık yeni hayatına adım atmıştır. Hem eğitimine hem de hastanede stajı yapmaya başlamıştır. Tokat’tan çıkıp Bursa’ya gelmiş ve tüm düzeni bozulmuştu. Hastanede 112’de çalışmaya başlamıştı. Daha sonra Suna onkolojide çalışmaya başlamış fakat buraya bir türlü uyum sağlayamamıştır. Burada acil servisin tersini ölenlere müdahale etmiyor ve ölümlerini bir nevi saygıyla karşılıyorlardı. Zaten her gün ağrı acı çeken ve çare bulamayan hastalara hayatta tutmanın ne anlamı vardı? Her gün kan kusan insanları hayatta tutmanın ne anlamı vardı ?Suna bu ortamı gördükten sonra hem mesleğini hem de kendini sorgulamaya başlar. Hayatın acemisiysi Suna. Ölümle yaşamın, hayalle gerçeğin girdabında kendini bulmaktı tek gayesi. Tüm yok sayışların ortasında bir var olma masalıydı onun öyküsü. Suna söylüyor, Mum hala dinliyordu. Mum halanın rehberliğinde hareket ediyordu bazen.
Suna'nın ŞarkısıSakine Kızılırmak · Bam Kitap · 028 okunma