Bir yazar. Bir anne. Bir katil.
2026 11. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 12:17
Sevgiler, Annen Iliana Xander Düşünün ki bir kitap daha kapakta “Bir yazar. Bir anne. Bir katil.” cümlesiyle kendini tanıtıyor.. Siz olsanız merak etmez misiniz? Kitabın baş kahramanı Mackenzie’ye annesinin cenaze töreninin olduğu gün bir mektup gelir. El yazısı tanıdıktır. Mektubun altında tek bir imza vardır: “Sevgiler, Annen.” Sorun şu ki… annesi artık hayatta değildir. Zarfın içinden çıkan sayfalar Mackenzie’yi daha da derin bir karmaşanın içine sürükler. Çünkü yazılanlar sadece geçmişten gelen basit bir hatıra değildir. Her satır, annesinin şöhrete giden yolda geride bıraktığı bir yalanı, bir suçu ya da bir sessizliği açığa çıkarır. Ve mektuplar bitmez. Birincinin ardından ikinci gelir… sonra üçüncü… Her yeni mektup bir sırrı ortaya çıkarırken, beraberinde daha büyük sorular da getirir. Peki bu mektupları gerçekten annesi mi yazmıştır? Yoksa biri, Mackenzie’nin hayatını paramparça etmek için annesinin kalemini mi kullanıyordur? Kitap özellikle zihin oyunlarıyla ilerleyen psikolojik bir gerilim romanı. Aslında kitabın en başlarında temel sırrı az çok tahmin ediyorsunuz. Ama bu, merakı azaltmıyor. Aksine yazar sizi o sırrın etrafında dolaştırarak yeni detaylar, yeni bağlantılar ve yeni şüpheler sunuyor. Benim için kitabın en güçlü tarafı da buydu: Hiçbir boşluk bırakmadan, bol entrikalı ve akıcı bir kurgu oluşturması. Sayfaları çevirirken “Şimdi ne olacak?” merakı hep canlı kalıyor. Türün sevenleri için kesinlikle sürükleyici bir okuma
Alıntı
Sevgiler, AnnenIliana Xander · Juno Kitap · 2026304 okunma