2026 19. kitabı
Hellooriii @umrantn ’ın sıcacık, fırından yeni çıkmış kitabıyla geldiiim @umrantn ’ın kalemini zaten çok seviyorum. Hani “Ne yazsa okurum.” dediğim yazarlardan… Bu kitabına da bayıldım! Kalemi o kadar akıcı ki asla yormuyor; sayfalar resmen akıp gidiyor. Sancak ve Gülce’nin hikâyesine az çok aşinaydım ama böyle bir kurgu gerçekten beklemiyordum. İnanılmaz güzeldi! Sadece sonu bir tık daha uzatılabilirmiş, biraz daha doysaydık keşke dedim ama bu haliyle bile çok etkileyiciydi. Gülce, Bozcaada – Çanakkale arasında yaşayan bir kız. Aslında Çanakkale’de yaşıyorlar ama babasının vefatından sonra yazları Bozcaada’ya taşınıyorlar, kışları yine Çanakkale’ye dönüyorlar. Üniversite öğrencisi olan Gülce, yazları annesine yardım etmek için adaya geliyor. İlk taşındıklarında ada sakinleri aileyi pek istemiyor. Fakat babasının yaptığı işi ve ölüm sebebini öğrendiklerinde onlara karşı bakış açıları tamamen değişiyor… Sancak ise bir senedir ortalıkta yok. Askerden döndükten sonra adeta ortalığı kasıp kavuruyor. Gülce her ne kadar ona karşı bir şey hissetmediğini söylese de içten içe sürekli Sancak’ı düşünüyor. Nereye baksa onu görüyor, sesini duyuyor… Bir gün en yakın arkadaşı Başak’la en sevdikleri yere gittiklerinde Sancak ve yakın arkadaşı Fatih de oraya geliyor. Sancak artık duygularını bastıramıyor. Gülce’ye “Bana abi deme, abi demeni istemiyorum.” dediği an var ya… İşte orası kalbime saplandı Gülce ne yapacağını şaşırıyor, eli ayağına dolaşıyor. Sancak ertesi gün buluşmak istediğini söylüyor. İçinde tutamadığını, her şeyin ona ağır geldiğini itiraf ediyor. Gülce kararsız… Gitmeli mi, gitmemeli mi? Ama kalbi çoktan kararını vermiş bile. Tam buluşma saati yaklaşırken heyecanla hazırlanıyor. Evden çıkmadan önce Başak’la konuşuyor. Derken kapı açılıyor… Bir anlık korku, bir anlık tereddüt… Ama yine de şüphelenmiyor. Buluşma yerine gidiyor. Bekliyor… Bekliyor… Ama Sancak gelmiyor. Sonra bir telefon. Sancak’ın gittiğini öğreniyor. Ve şimdi soruyorum… Gülce aşkı kalbine mi gömsün, yoksa ortalığı yakıp kavursun mu? Ben çok beğendim. Kalemine sağlık Ümran Turan
Ay Işığı ve YakamozÜmran Tan · Pukka Yayınları · 2026122 okunma