Satılık Adam, Bülent Akyürek
2026 3. kitabı
Nasıl bir kitap okuyacağımı bilmeden okuduğum bir kitaptı. Çünkü okuduğum ilk Bülent Akyürek kitabıydı. Fakat okumaya başladığım andan itibaren telefonun not kısmına alıntılar kaydetmeye başladığımı fark ettim. Yazarın deyişiyle yirmibeş yılını verip ortaya koyduğu bu eserde hayal dünyasından sızan garipliklerin yanında, bir ilmihal yahut klasik tasavvuf metninde de benzerini bulabileceğimiz kavramsal açıklamalar da fazlasıyla etkileyiciydi. Tek fark şuydu biz bu kavramları hayatın içine böyle güzel yediremiyorduk. Belki de Bülent Akyürek'i öte diyara yolcu etmemizin ben de bıraktığı büyük üzüntülerin başında bu kayıp geliyordu. Bir iki alıntı ile ... Hayatı bozuk bir saat gibi aniden durmuştu. Akrep kendisini sokmuş, yelkovan kanatlanıp uçmuştu. s.15 "Şimdi" her zaman mıdır? Belki evet. Ömrümüz şimdiden geçiyor. İnsan olmak ömre sığmaz bir kısmı ölüme taşar. s.16 Aklın sorumluluğunu almamak, yoksa akıl bu muydu? s.43 Kimse görmüyor onu ama yine de fırıncı kendisini görmeyenlerin her gün karnını doyuruyor. s.90 Bu boşluk ve hayvanlar onun cesedini lanet olası dünyanın kirli bağrına gömmekten çekip kurtarmışlardı. s.382
Alıntı
Satılık AdamBülent Akyürek · Ketebe Yayınları · 2025151 okunma