Serinin ikinci kitabı olduğunu bilmeden başladım. Başta sığ bir konusu var sandım çünkü full smut başladı ama kitap bir açıldı, konu bir güzel gelişti ki tadından yenmeyecek fantastik bir kitap okudum. İlkini okumamama rağmen konudan kopmadım çünkü önemli olan kısımlardan kısaca bahsedilmiş. Baya beğendiğim için ilki de dahil serinin diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum.
Sanırım galce olan, okuması zor, çok fazla isim geçiyor. Uzun zamandan sonra ilk kez nasıl telaffuz edildiklerine bakmam gerekti.:)
Konusundan bahsedecek olursak; hikâye, cadı olan kadın karakterimiz ile insana dönüşebilen erkek ejderha arasında geçiyor. Ejderhamız küçük cadısını ölümden kurtarıyor ve ejder haklarına göre kadının kendisine ait olduğunu iddia edip yanında tutuyor. Bir müddet aralarındaki çekimi ve bu çekimden doğan aşkı okuyoruz. Tabi olaylar ardı ardına geliyor ve kadın karakterimizin sırlarıyla, bu sırların oluşturduğu sonuçları; aslında hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, her olayın ardında bir sebep olduğunu keşfediyoruz. Valla ben serinin devamında neler olacak baya meraklandım. Çünkü başka kitaplarda kritik sanacağımız bazı konular burada bize hızlıca verildi ve sonra çok daha kritik konulara geçildi. O yüzden yazarın hikâyeyi sadece ilişkiler üzerine bırakmayacağını, kurulu evrendeki diğer olayları da ilerleteceğini ve her kitapta daha fazla ayrıntı vererek bizi büyük bir battlea hazırlayacağını tahmin ediyorum. Bakalım nasıl ilerleyecek? Kesinlikle tavsiye ederim.