···Okunma: 06 Mart 2026 17:19 Yazarın Yeni Hayat kitabını okumuş ve sevmemiştim, bu kitabına da biraz önyargıyla başladım ama korktuğum gibi olmadı, bu kitabını sevdim. Özellikle tarafsız bir bakış açısıyla yazılmış olması hoşuma gitti. Ne dindar kesimden ne de seküler kesimden yana olmuş yazar. Ben okurken kimden yana oldum diye sorarsanız, ben laiklikten yanayım ve kimseye inançlarından dolayı müdahalelerde bulunulmamalı diye düşünüyorum. İsteyen örtünür isteyen açar saçlarını, ne kimseye kapan diye dayatılmalı ne de açıl diye. Zaten laiklik bunu gerektirir.
Kerim Alakuşoğlu (Ka) karakteri arafta kalmış biri, dinleri sorgulayan çoğu kişi gibi. Nişantaşı'nda büyüyüp, Almanya'ya sürgün edilmiş bir şair. Kars'a kadın intiharlarını ve başörtüsü konusunu araştırmak için gidiyor ama bir sebebi daha var, hoşlandığı kadın İpek'in eşi Muhtar'dan ayrılması ve Kars'ta olması da bir etken.
Kars'a gelen tiyatro grubu ve yaşanan korkunç şeyler etkileyici. Böyle şeylere ne gerek var, demeden edemedim.
Çerez bir kitap değil, onu söyleyeyim. Kafanız doluyken okunmaz bu kitap. Sakin bir zamanınızda okuyun derim, ben öyle yaptım.