···Okunma: 06 Mart 2026 20:49 Tarih yazmak ve tarih olmak arasında keskin bir sınır vardır. Mustafa Kemal Atatürk; Türk ulusunun yazgısını baştan yazarak ve tüm dünyaya, Türk'ün ebedi varlığını ve cesaretini gözler önüne sererek ölümsüz bir tarih yazmıştır.
1919-1927 yılları arasında Türkiye gelişmelerini anlatan Başkomutanımız verdiği nutuklarla, uyarılarla bir ders niteliğindeki eseri biz gençlere ithaf etmiştir.
Bu yaşıma kadar ertelediğim bir eser oldu ve daha önce okumadığım için çok pişmanım. Rus edebiyatına, İngiliz edebiyatına merak salanlar tabi ki onları okuyabilirler ama önce Önderimizin yazdığı Nutuk'u okumaları lazım ki bilgi ve kültür dağarcıkları gelişsin ve hayata karşı başka bakış açıları kazansın.
Bir laf var burada çok klişe olacak ama bağlamam gerek, "Türk'ün, Türk'ten başka dostu olmaz, olamaz."
Önderimizin yaptığı ınkılaplar, Türk'ü medeniyet dünyasına katma çabaları içindi. Bugün hâlâ saçma sapan duyumlar, konuşmalar sizi yıldırmasın. Ne zaman çaresizce boşluğa kapılırsanız son sayfadaki Gençliğe hitabe'yi okunuyuz.