Daha önce gördüğünüz, duyduğunuz tüm kötü karakterleri unutun. Çünkü ben bugüne kadarki en tüyler ürperten kitap karakteri ile tanıştım. İntikam ateşi ile yanan ve bu uğurda da herkesi gözünü kırpmadan yakan bir kadın Ji-won.
Babasının kendilerini terketmesi üzerine. Ji-won, annesi ve kız kardeşi Ji-hyun derin bir çaresizlik içine düşerler. Kızlar babalarını ve evlerinin eski düzenini özlerken, anneleri de başka bir kadın için onu bırakan eşine karşı oldukça öfkelidir. Aynı zamanda da onun bir gün geri döneceğini düşünür.
Bu durum Ji-won'un başarılı olan eğitim hayatına da etki eder. Tam da bu sırada anneleri George isimli biri ile tanışır ve George hayatlarının ortasına bomba gibi düşer. Onlarla yaşamaya başlar ve anneleri hariç hiç kimse bu durumdan memnun değildir. Düğün günü ise git gide yaklaşmaktadır.
Ji-won'un annesi balık gözü yemenin şans getirdiğine inanır ve bir gün kendisine denetir. Ji-won bu histen tuhaf bir zevk aldığını anlar ve bu durum onda farklı bir saplantıya dönüşür. Artık mavi gözlü gördüğü tüm erkeklerde o balığın gözlerini görmeye başlar.
Kitapta oldukça rahatsız edici unsurlar mevcut, bu bölümler öyle gerçeğe uygun yazılmış ki gerçekten hissettim hepsini. Çocukluktan gelen hırslarını da okuyoruz Ji-won'un. Arkadaşları ile yaşadıkları ve onlara yaşattıkları da bir o kadar ürkütücü. Ve ona aşık olan Geoffrey. Sanırım bu hikayede en beklenmedik son onunki oldu. Gerçekten büyük bir şaşkınlık yaşadım okurken.
Psikolojik gerilimi iliklerinize kadar hissedeceğiniz, her bölümde ve özellikle finalde büyük sürprizlerle dolu bu kitabı aynı zamanda sürükleyicilği nedeniyle elinizden bırakamayacaksınız. Kan donduran bu hikayeyi sizlere de yürekten tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar dilerim...