·332 syf.····Okunma: 07 Mart 2026 10:13 Uzun süredir doğru düzgün kitap okuyamıyorum yoğunluktan fakat bu kitap hem çokça popüler olduğu için hem de ilgimi çektiği için başlıyım dedim. Ki beklediğimden daha kısaymış bunu bilmiyordum. Ayrıca pek distopyaların da benlik olmadığını fark ettim, bunun için kitaba teşekkürler. İnceleme yeteneğim de gitmemiştir inşallah diyorum ve spoilerlı spoilersız karışık girişiyorum.
Birincisi bu kitap çok fazla övüldüğü için en başta arkasını bile okumadan direkt kitaba daldım ve otomatik olarak uçurumdan yere çakıldım. Yazım dili olarak sizi hemen içeri almıyor ve ne olup bittiğini pek algılayamıyorsunuz ki bu zamanla oturdu.
Kitap içerisinde kim erkek başrol anlamak benim için ızdırap gibiydi ve her ikisini de asla sevemedim. Hatta başrol kızımızı da pek sevemedim. Dünyadaki en masum şey oymuş aman aman fakat her yer çok kötüymüş de iyilik meleğiymiş de sürekli bunun dayatılmasından rahatsız oldum.
İçerisindeki kurgu zaten klasik ona bir şey diyemem bana the100 anımsattı sonra beyaz leke buradan mı esinlenme diye düşündüm ve bir ton diğer kitap, film, dizi örnekleri falan mix gibi yani. Bu kitaba bence birden fazla fantastik karakterin olması yakışmamış yani sadece kızda olsaydı daha etkileyici olurdu gibi geliyo bana çünkü gözümde birden Uyumsuza falan döndü bir süperkahraman teması uyarlandı ama The Boys gibi falan.
Hiçbir ters köşe yok yani kızın şaşırdığı her durum bence çok bariz örneğin Adam'ın bir sebeple yanına girmesi veya Kirej miydi onun bi sebepten gelmesi falan. Sanki kitabın konusu hani iyiydi de yazar bunu işleyememiş gibi hissettim veya karakterler çok sığ geldi bana. Aralarındaki çekim mesela çocukluktanmış sözde ki küçücük dördüncü sınıfa gidip, hiç birbiriyle muhabbet dahi edememiş çocukların birbirine böyle aşık olması saçmalığına değinmiyorum bile. O kadar iyi ki Adam (!) hep bu kızı aramış vay be.
Ki ben başrolü Warner sanıyodum yani her yerde öyle görüyodum sanki emin değilim bundan fakat onunla da korkunçlar yani taciz ediyodu kaç kere. Ayrıca çok zeki yazılmış olarak görülen bu adamın bi tane zeki hamlesini kitapta siz gördüyseniz bana anlatın çünkü herhangi bi baş komutanın yapabileceği zorbalıktan başka ne katkısı oldu? Bu kıza ölüykrum bitiyorum diyip kendi kendine peşinde köpek gibi gezdi sadece ve her yerden çok kolay kaçtılar hani bunu düşünecek kadar zeki bile değilmiş, arkasından herhangi bi plan çıkmadı.
Hele başrolümüzün bütün kitap boyu her gördüğü karakter tarafından TANRIÇA GÜZELLİĞİ varmışçasına övülmesi beni o kadar rahatsız etti ki. Anladık dünya üzerindeki en güzel kişi sensin ya ama kendini canavar görüp aynaya bakmıyosun tüh. Hani her gören kızı illa bi süzecek, arsız kelimelerini söyleyip pohpohlayacak falan noluyo yani?
Bütün kitap boyunca: şöyle bi yer olsun, bir de böyle bi yer olsun diyd yazar düşünmüş de oraya nası varacakları konusuna gelince, altı boş biçimde aklına ne geldiyse yazmış gibi hissettim. Çok hayal kırıklığına uğradım sadece bu durum düzelecek mi, benim düşündüğüm kadar sığ mı yazılmış bir kitap diye ikinci kitabına bakacağım.
Hani okuttu mu okuttu ama nereye varacak bu konu diye sadece. O kadar şanslı bi kız ki "tesis varmış bak herkes iyi burada, sen gibiler evin bura" falan gibi klasikötesi bir işleyiş yaşandı. Keşke her karakter tiplemeden oluşmasaydı diyerek bitiriyorum. Şu komik bu düşman bu kaslı mükemmel erkek bu dünya güzeli diye diye neyse..