2026 41. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 14:35
" Tıpkı adaletin kilit taşının hukuk olması gibi. Demokrasinin kilit taşı da özgürlük ve adalet. Kültürümüzünki dilimiz ve âdetlerimiz. Ve en önemli kilit taşı da cumhuriyet bu nedenle. Dilerim bu kilit taşlarını yerinden oynatmaya kimsenin gücü yetmez." Selam . Kilit Taşı ile beraber kalemini ve duruşunu çok sevdiğim yazar @semasoykan ın tüm kitaplarını okuyup bitirmiş bulunuyorum. Kitaplar bir kurgudan çok öte, bilgilendirici ve büyük bir araştırma ürünü. Ber nedenle benim için çok kıymetliler Mardin'den İstanbul'a uzanan, üç kadının birbirine geçmiş hayatlarını okuyoruz kitapta. Geçmişin acısı ve getirdiği duygular ile hayatta dimdik duran, cesur bir kadın Nil. Yaşadıkları ona bir savunma kalkanı yaratmış ve bu kalkanı kimsenin geçmesine izin vermemektedir. Sevmek ve güvenmek isteyen ancak acı çekmekten, hüsrana uğramaktan korkmaktadır ki hakkıdır da bunda. Ancak bazen cesaret ve adım atmak gerekir. Nil intikam, aklındaki soruları gidermek adına çıktığı yolculukta çok farklı bir hikaye ile karşılaşacak ve duygularını ikinci plana itmek zorunda kalacaktır. Zeliha ve Berfin'in öyküsü aynı ülkede nasıl farklı hayatlar olduğunu gözler önüne seriyor. Bazılarına gümüş kaşıkla verilenler için diğerleri hayatları pahasına mücadele ediyor. Hangi yüzyılda yaşıyoruz diye düşünüyoruz ancak bazı sığ zihniyetler bir adım ileriye gitmiyor maalesef Her gün haberlerde gördüğümüz kadın c*nayetlerinde ve bu haberlere yapılan yorumlarda bu zihniyetleri görüyoruz Geçmişteki sırların açığa çıktığı, iyiliğin ve yardımsever insanların hala var olduğunu anlatan kitapta çalkantılı, yıllar geçse de sevgisi azalmayan aşklar da yer alıyor. Aşk için gurur bir kenara bırakılabilir mi? İletişim kopukluklarının ve saklananların insanın hayatından neler götürdüğü bilinse aynı hatalar tekrar yapılır mıydı??? Sürükleyici ve içerdiği duygular ile okuyucusu esir alan muhteşem bir kitaptı #kilittaşı . Kurgu harici verdiği bilgiler da para biçilmez. Nil ile beraber ben de gezip, yaşayıp bilgi sahibi oldum. Mor cepken ve Bakire Arınma Miti'ni ilk defa duydum. Mor Cepken'i takdir ederken böyle bir mitin vardığı sinirlerimi bozdu
Kilit TaşıSema Soykan · Alfa Yayınları · 2022666 okunma