·592 syf.····Okunma: 07 Mart 2026 15:11 Merhabalar
Bugün çok popüler olan bir serinin ilk kitabının yorumu ile geldim. Aslında uzun zamandır okumayı erteliyordum. Çünkü romance kitaplarının bu kadar uzun olmasını çok tercih etmiyorum. Genelde benzer konular ve troplar etrafında döndüğü için uzun olunca beni biraz sıkabiliyor Bir de çeviriyle ilgili bazı yorumlar görmüştüm ve maalesef okurken gerçekten yer yer cümle düşüklükleriyle karşılaştım. Çeviride en zorlandığım şeylerden biri bu. Bunun yanında bazı karakter özelliklerinin yanlış aktarılması da dikkatimi çeken hatalardan biriydi ki böyle bir hata nasıl yapılmış hala anlamış değilim
Tüm bunlar olunca açıkçası kitaptan beklentim de düşüktü ama Zander karakteri beni tamamen ters köşe yaptıÖyle güzel yazılmış bir karakterdi ki kitapta bazı tekrarlar olmasına rağmen onun o tam anlamıyla green flag halleri kitabı akıp götürdü Zander gerçekten her bekar kadının hayalini süsleyecek türden bir karakter diyebilirim…Maalesef gerçekte bu adamlardan ancak binde bir bulunuyor
Stevie ise oldukça gerçekçi yazılmıştı. Biraz güvensiz, biraz güçlü, duygusal olarak inişli çıkışlı ama tam da gerçek hayatta karşılaşabileceğimiz türden bir karakterdi ve bu yönünü sevdim.
Kitapta hoşuma giden bir diğer nokta ise ilişki dinamiğiydi. Evet kitapta oldukça sahneler var ama ilişki sadece fiziksel çekim üzerinden ilerlemiyor. Duygusal gelişim de adım adım işlenmiş. Her şey bir anda olmuyor. Ayrıca aileleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerin de hikâyeye dahil edilmesi bence hikâyeyi daha gerçekçi kılmış
Kitapta beden olumlama temasının olması da güzel bir dokunuştu Ancak bu konu bana biraz fazla tekrar edilmiş gibi geldi. Bazı mantıksızlıklarla birleşince bende beklediğim etkiyi tam yaratmadı. Biraz daha dengeli ve daha az tekrar ile işlense çok daha güçlü olabilirdi diye düşünüyorum.
Genel olarak yan karakterleri tanımak, ikilinin ilişkisinin gelişimini okumak oldukça keyifliydi. Özellikle bu kitapta tanıdığımız bazı yan karakterleri çok merak ettiğim için seriye kesinlikle devam edeceğim. Sizlerde türü seviyorsanız ve çeviriye çok takılmam diyorsanız şayet şans verebilirsiniz diyerek yorumumu noktalıyorum.