2026 20. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 15:37
Merhaba kitap dostlarım! Bugün sizlere #Yakaza Serisi’nin ilk kitabı #Ru'ya ile geldim Hikâye, rüyalar ile gerçekliğin iç içe geçtiği, gizem ve fantastik unsurlarla dolu sürükleyici bir macera sunuyor. Carsin Nementa, babasının gizemli ölümü sonrası hayatına rüyalar girer. Başlarda yalnızca teselli gibi gelen bu rüyalar, zamanla onun için vazgeçilmez hâle gelir. Çünkü rüyalarında sürekli aynı kişiyi görmektedir. Bu kişi bir gün gerçek hayatta karşısına çıkar: yeni komşusu Theon Fanes. Carsin’in hayatı artık eskisi gibi değildir. Theon’un gizemli tavırları, sakladığı sırlar ve peşlerinde dolaşan gizemli varlık Gölgesiz, onun hayatını tamamen değiştirir. Bir rüyasında yaşayacağı kazadan Theon’un onu kurtaracağını görür; ama bu rüya gerçek olduğunda, Carsin kendini hem şaşkın hem de merak içinde bulur. Rüya ve gerçeklik arasındaki çizgi kaybolmuş, sıradan hayatı tamamen alt üst olmuştur. Kitapta ayrıca Carsin’in yakın dostları Eris ve Pythias ile olan ilişkileri, ailesiyle yaşadığı dinamikler ve geçmişin gölgeleri de hikâyeye derinlik katıyor. Babasının ölümüyle başlayan olaylar zinciri, yeni sırlar ve bilinmezliklerle örülmüş. Her sır, bir diğer gizemin kapısını aralıyor ve serinin devamı için merak duygusunu zirveye taşıyor. Yazarın akıcı ve sürükleyici dili sayesinde karakterlerle kolayca bağ kurabiliyor, yaşanan olayların içinde kendinizi bulabiliyorsunuz. İlk kitabın sonunda açığa çıkan yeni sorular ve ipuçları, ikinci kitabı elinize almayı neredeyse zorunlu kılıyor. Eğer gizem, fantastik unsurlar ve sırlarla dolu sürükleyici bir hikâye arıyorsanız, Yakaza Serisi kesinlikle şans verilmesi gereken bir eser. Her sayfası merak uyandırıyor ve rüyalar ile gerçeklik arasındaki o ince çizgide heyecanla ilerletiyor okuyucuyu.
Yakaza - Ru'yaCeren Özdemir · Nirengei Yayınevi · 202228 okunma