2026 7. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 17:13
Cinselliğe bağımlılık mı? Ne alaka ! Alkol ,ilaç ve yemek yemek gibi zevk veren şeylere rahatlıkla bağımlı olan insanın cinselliğe de bağımlı olabileceği neden göz ardı ediliyor ? Evet alkol ilaç ve yemekle beraber cinsel bağımlılıkta at başı giden bir bağımlılık türü.Hemde iki versiyonu olan bir bağımlılık. İkisinde de cinselliğe hayır diyemeyen, cinselliğin ruhta var olan onlarca boşluğu doldurmak için kullanıldığı bir tür bağımlılık.Birinci versiyonda toplumumuzun tabirleriyle "rahat, çapkın,ayran gönüllü, soytarı" tiplemelerin yaşadığı bağımlılık ikincisinde kendine bir cinsellik atfetmeden sadece kocasının cinselliğini tatmin etmek için var olduğunu düşünen ve maalesef toplumumuzun evliliklerinin neredeyse yüzde doksanında görebileceğimiz kadın tipindeki bağımlılık. Kitabı okurken Orta Doğu ülkerindeki kadınları anlattığını düşünürsünüz ilkin ama kitabın üzerinde çalışma yaptığı ve anlattığı toplum bizzat "modern " olarak tanımlanan Amerika toplumudur.Bu kitapta bir toplumun iç yüzünü de görebilirsiniz .Alkol ,u*uşturuc aile içi tecavüz,ensest ilişkiler bağımlılıklar , kadına atfedilen değer... Kitap salt cinsellik üzerine olan bir kitap değildir. Çocukluk,cinsellik , travmalar, insanın içindeki boşluk ve insan ilişkileri özellikle ikili ilişkiler üzerine yazılan muazzam bir kitap . Bir kadın olarak her kadının bir parça kendisini bulacağı ,okumasını şiddetle tavsiye edeceğim çok kaliteli bir kitap .
Kadın Cinsellik BağımlılıkCharlotte D. Kasl · Ümit Yayıncılık · 19931 okunma