2026 8. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 21:51
Bir Çay Bir Kitap Okuma grubumuzun bu ayki kitabıydı Malma İstasyonu. Daha önce okuma listemde yer alan bu kitap okuma grubuyla önüme çıkınca çok mutlu olmuştum. Kitabı birkaç günde okudum, aslında daha önce de bitirebilirdim ama malum Ramazan ayı. Bir yandan oruç bir yandan da iftar davetleri nedeniyle bu kadar sürdü bitirmem. Gelelim kitaba. İsveç edebiyatının o soğukkanlı ve ağır havası bu kitapta da karşımıza çıkıyor. Yazar telaşsız bir şekilde bir ailenin üç kuşağı hakkında iddiasız bir olayı sakince bizlere aktarıyor. Ebeveynlerinin günahlarını yüklenmiş masum çocukların kuşaklar boyunca aktarılan travmalarla yüzleşme ve savaşma mücadeleleri başarıyla aktarılmış. İlk etapta karmaşık gibi görünen anlatı okudukça adeta bir saç örgüsü gibi bütünlük kazanıyor. Kitabın tamamına karamsar bir hava hakim. Sanki tüm kitap kasvetli bir pazar öğleden sonrasında geçiyor gibi hissettiriyor. Yine de duygulara doğrudan yaptığı etki takdire şayan. Büyük olaylar ve büyük insanlar yerine sıradan bir ailenin hikayesini okumak isteyen herkes rahatlıkla okuyabilir. Bakalım okuyan diğer hocalarım tahlilde neler söyleyecek? Merak içerisindeyim. Herkese mutlu hafta sonları diliyorum.
Malma İstasyonuAlex Schulman · Timaş Yayınları · 20245,3bin okunma