·412 syf.····Okunma: 08 Mart 2026 00:04 Merhabalar
Kalemiyle ilk kez tanıştığım #savrmiller ile bir çeşit Hades & Persephone uyarlaması olan kitabın yorumuyla ile geldim.
Kitap aslında oldukça iyi başladı. Merak unsuru yüksek olduğu için sayfalar hızlı akıyor. Ancak bazı noktalar o kadar eksik bırakılmış ki, potansiyeli yüksek olmasına rağmen benim için ortalama bir okuma deneyimi olarak kaldı. Öncelikle kitabı okumadan önce tetikleyici uyarılarına mutlaka göz atmanızı öneririm. Özellikle bu türde çok okuma yapmamış olanlar için rahatsız edici olabilecek unsurlar mevcut.
Hikâye öyle ortadan bir yerden başlıyor ki okurken sanki bir şeyleri kaçırmışsınız hissi oluşuyor. Sanırım bu eleştirilerden dolayı yazar sonradan başlangıcı anlatan bir novella yazmış. Ancak yazar bu novellanın kitaptan sonra okunmasını önermiş. Bizde de kitabın sonuna eklenmiş. Bana göre bu biraz hatalı bir tercih olmuş. Çünkü o bölüm ilişkiye başlangıcı anlattığı için önce okunması, hikâyedeki eksik hissini bir nebze azaltabilirdi.
Ana karakterlerimiz Kallum ve Elena. Kallum, Elena’nın babasının iş bitiricisi namı değer doktor ölüm ve aynı zamanda Elena’nın bir nevi koruması. Bu süreçte aralarında oldukça takıntılı bir ilişki gelişiyor. Gerçekten obsesif bir çift okuyoruz diyebilirim. Olay örgüsü finale kadar merak duygusunu diri tutuyor fakat final kısmı bana göre fazla hızlı ve eksik ilerledi. Pek çok konu havada kaldı ve bu da hikâyenin tutarlılığını zedeledi.
Kitaptaki en berbat karakter gelecek olursak o kişi kesinlikle Carmen’di. Gerçekten sinir bozucu insan desen insan değil kadın desen kadın olmayan bambaşka bir mahlukattı.Açıkçası Kallum’un onu ortadan kaldırmasını bekledim diyebilirim. Bence hikâyedeki en büyük eksiklerden biri de buydu. Elena’nın Kallum’a olan takıntısı düşünüldüğünde bunu da kabullenebilirdi..yazar bize bunu niye vermedi merak ediyorum doğrusu.
Bunun dışında kitapta bazı mantık boşlukları vardı. Kallum’un çok güçlü biri olduğu sürekli vurgulanıyor ama çevresinde neredeyse hiçbir koruma yok. Çok zengin olduğu söyleniyor ama çoğu işi kendi yapıyor. Babasının serveti ona kalıyor ama babası ve kardeşleri onu kabul etmiyor. Bu noktaların nasıl geliştiğine dair hiçbir açıklama verilmemiş olması hikâyeyi biraz havada bırakmış.
Bir de smut sahneleri oldukça fazlaydı. Yanlış anlaşılmasın iyi smut okumayı bende severim ama olay örgüsünde ki eksik kalan kısımlar vardı..bir tık o sahnelerle olay örgüsünün tutarlı ilerletilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum
Kısacası dark romance açısından fena değildi ama olay örgüsü ve karakter gelişimi bakımından eksikleri olan bir kitaptı. Potansiyeli yüksek olmasına rağmen benim için vasat kaldı diyebilirim.