Ha Babam De Babam
2026 83. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 01:44
Zaten az çok hikayelerini bir kaç değişiklikle de olsa duyduğumuz,gördüğümüz,bildiğimiz bir hikayeler dizisi meşhur Hababam Sınıfı,okununca da bir o kadar eğlenceli.Sevgili Rıfat Ilgaz nasıl olmuş hayal etmiş yazmış aklım pek kestirmedi doğrusu,aşkolsun! Hem güldüren hem eleştiren fıkralar dizesi gibi bölüm bölüm hikaye hikaye Hababamın maceraları ile Türk eğitim sisteminin aksak bacakları,eksik yanları,Anadolunun gerçeği,gözlerinizin önüne düşüveriyor.Karakterleri daha iyi tanımak ve çözümlemek,Hababamın kendi jargonunu anlamak bana çok keyif verdi açıkcası,hali hazırda pek bir sevdiğim bu sınıfı tastamam seviyor halde buldum kendimi.Üstelik bir bulmaca çözer gibi yazarın kendisine verdiği karakterin ismini,cismini bulmak için can gözümü açıp okudum ancak nafile,kendini iyice gizlemiş veyahut karakterine bir isim vermek istememiş sanırım,aranızda okuyup çözmüş olanlar varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum ve teşekkürü borç bilirim ancak ben Kalem Şakir diye düşünen arkadaşlara katılmadığımı hatta antitezlerimin olduğunu şimdiden söylemek isterim.Okuyunuz ve okutunuz efendim.
Hababam SınıfıRıfat Ilgaz · Çınar Yayınları · 20043,537 okunma