2026 25. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 01:57
Hazal Aba - Kızıltepe 1 Herkese selamlar Nasılsınız, neler yapıyorsunuz? Bugün sizlere okumayı en sevdiğim türlerden biri olan mahalle kurgusu türünde bir kitap ile geldim. Mahalle kurguları okumayı çok seviyorum çünkü o evrende olmayı, sıkı bağları, kimi zaman neşeyi kimi zaman hüznü paylaşmalarını okumayı çok seviyorum. Bu kitapta da adeta mahalle bir aile. Çünkü ne yaşanırsa yaşansın hepsini birlikte yaşıyorlar. Mahira Ayazkan babasının kaybından sonra annesi ve iki abisi ile yaşamaya devam ettiği mahallede, abilerinin dışında her daim arkasını kollayan ve yanında olan Sancak Kızıltepe'nin hayatının aşkı olacağını nereden bilebilirdi ki? Sancak Kızıltepe... mahallenin sahibi ve avukat olan genç, mahallenin gözde bekarı. Ama kalbinde yıllardır taşıdığı tek bir isim var Mahira. Onun tüm aşırılıkları ve haylazlıklarını örtbas edebilen, başı beladan kurtulmayan Mahira'yı her seferinde kurtaran Sancak artık duygularını gizlemeden yaşamak istediğinde ise ikili arasında yaşanacak aşkın ufak kıvılcımları ortaya çıkmaya başlamıştı bile... * Mahalle kurgusu * Abimin arkadaşı * Önce erkek karakterin sevdiği * Bebeği gibi seven erkek karakter * Enerjik kız & ağırbaşlı erkek konularında okumalar yapmayı seviyorsanız seriye mutlaka göz atın. Alıntılar "Bir zamanlar tanıdığımızı zannettiğimiz insanlar aslında hiç tanımadığımız o yabancılarmış." "Kokusu güvenli bir limandan daha fazlasıydı. Eksik olan parçam, olması gereken, yarım kalmış bütünümdü. Onun için yaratılmıştım, o da benim için yaratılmıştı...." “Mahi,” diye iç çekerek adımı kısalttı. “Tabularımı yok ediyorsun. Sana karşı durmama izin vermiyorsun. Öldürüyorsun beni ve 𝐢𝐧𝐚𝐧𝐦𝐚𝐲𝐚𝐜𝐚𝐤𝐬ı𝐧 𝐚𝐦𝐚 𝐤𝐨𝐥𝐥𝐚𝐫ı𝐧𝐝𝐚 𝐨̈𝐥𝐦𝐞𝐤 𝐠𝐮̈𝐳𝐞𝐥 𝐨𝐥𝐮𝐫𝐝𝐮.” #bkmkitap
2026 Okuma Raporları
KızıltepeHazal Aba · Lapis Yayınları · 2024472 okunma