2026 10. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 00:00
Türk Dili 2 kapsamında kullanılan Akademik Yazma Eğitimi kitabı akademik metin yazma hakkında temel bilgiler veren bir kitaptır. Kitapta akademik yazının nasıl olması gerektiği, metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin nasıl oluşturulacağı ve akademik dilin nasıl kullanılması gerektiği gibi konular anlatılmaktadır. Bu yönüyle akademik yazı hakkında genel bir fikir edinmeye yardımcı olmaktadır. Buna rağmen kitabı incelerken bazı eksik yönleri olduğunu düşündüm. Öncelikle içerik çoğu yerde oldukça teorik ilerliyor ve konular daha çok açıklama şeklinde anlatılıyor. Bu nedenle okurken yer yer sıkıcı olabildiğini düşünüyorum. Ayrıca kitapta daha fazla örnek metin veya uygulama olsaydı anlatılan bilgilerin anlaşılması ve kullanılması daha kolay olabilirdi. Bazı bölümlerde verilen bilgilerin birbirine benzediğini ve bu yüzden tekrar hissi oluştuğunu da fark ettim. Bunun yanında akademik yazının farklı türleri hakkında daha ayrıntılı örnekler verilmesi kitabı daha faydalı hâle getirebilirdi. Kitabın dili genel olarak anlaşılır olsa da bazı yerlerde anlatımın fazla akademik olması okuma akıcılığını biraz azaltabiliyor. Genel olarak bakıldığında kitap akademik yazının temel mantığını anlatıyor ancak içeriğin daha fazla örnek ve uygulama ile desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde olsaydı öğrenciler için daha anlaşılır ve daha yararlı bir kaynak olabilirdi.
Türk Dili-2 Akademik Yazma EğitimiMehmet Nuri Kardaş · Pegem Akademi Yayınları · 05 okunma