Kadına Rüşvet: Okuyun ve Gözlerinizi Açın!
2026 22. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 12:17
Ebubekir Sofuoğlu Hocamin kalemini Kadına Rüşvet kitabı ile ilk kez okudum ve açıkçası etkisinden uzun süre çıkamayacağım bir okuma deneyimiydi. Kitap, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda nasıl sistematik olarak nesneleştirildiğini, kapitalist düzen ve tüketim kültürü aracılığıyla nasıl “köleleştirildiğini” çarpıcı örneklerle ortaya koyuyor. Özellikle şunu fark ettim: Kadınların iş hayatında ve sosyal hayatta maruz kaldığı dayatmalar—güzellik, estetik operasyonlar, tüketime yönlendirilme—sadece bireysel tercihler değil, kapitalist sistemin kadın üzerinden kazanç sağlama yöntemleri. Kitap sayesinde kadınların ne kadar yönlendirildiğini, “ozgurluk”adı altında aslında nasıl sömürüldüğünü çok net gördüm. Her kadının okuması gereken bir eser; çünkü yalnızca sistemin sizi nasıl şekillendirdiğini değil, aynı zamanda farkında olarak daha bilinçli seçimler yapmanın önemini de anlatıyor. Ben okudum, öğrendim ve herkese tavsiye ediyorum: Bu kitabı okuyun, kendinizi ve çevrenizi daha iyi anlayın. Hediye edeceginiz en guzel kitaplardan bir tanesi bence..
Kadına RüşvetEbubekir Sofuoğlu · Nesil Yayınları · 201966 okunma