Herkese selammm
Aklı Bir Karış Havada Olanlar Burada mı?
Bugün size, okurken hem kendimi hem de bazen "Annecim beni duymuyor musun?" dediğim o anlardaki kızımı bulduğum şahane bir kitaptan bahsedeceğim: Uçup Giden Aklım.
Biliyorsunuz, bazen çocuklarımıza bir şey anlatırken gözleri dalar gider...
O an akıllarında uçuşan filler, dondurmalar, deniz kızları vardır da bir tek bizim "Hadi ayakkabılarını giy" sesimiz yoktur.
İşte bu kitap, tam da o "uçup giden" akılların dünyasına ayna tutuyor.
Kitabın kahramanı Seda üzerinden, dikkat dağınıklığının bir "yaramazlık" değil, aslında zengin bir hayal dünyasının yan etkisi olduğunu o kadar zarif anlatmışlar ki bayıldım.
Kitap sadece çocuklara değil, biz ebeveynlere de sabırlı olmayı ve o hayal dünyasına nasıl eşlik edebileceğimizi fısıldıyor.
Çizimler o kadar soft ve huzurlu ki, sayfaları çevirirken insanın içi açılıyor.
(Kaydırmalı postta detayları görebilirsiniz! )
Sabri Ülker Vakfı Yayınları’ndan çıkan bu eser, özellikle odaklanma güçlüğü çeken veya ADHD (DEHB) tanısı almış/şüphelenilen çocuklar için çok kıymetli bir kaynak. Amerikan Psikoloji Derneği (APA) onaylı olması da biz anneler için kocaman bir güven noktası!
Eğer sizin de evde sürekli "Aklın nerede senin?" dediğiniz bir hayalperest varsa, bu kitabı listenize mutlaka ekleyin derim.
#çocukkitapları #uçupgidenaklım #anneçocuk #dikkatdağınıklığı
The Kitap Yayınları
Uçup Giden AklımMerriam Sarcia Sounder · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 021 okunma