KIZILTEPE MAHALLESİ 1
‘’Bir adam nasıl bu kadar güzel sevebilirdi’’
Hepimiz Mahira gibi bu sorunun ardına düşüyoruz! Biraz da Sancak beyimizin karakterine, duruşuna düşüyoruz tabisi!
Abimin arkadaşısın, çocukluk arkadaşımsın, mahalle arkadaşımsın ama büyüdük ve şimdi aynı duyguları besleyemiyoruz tropelerini seven bacılarımı şöyle bi yanıma alayım hemen...
Size Kızıltepe Mahallesinden bahsedeceğim.
Mahira Ayazkan. 22 yaş, mahallesinin delisi, başarılı bilgisayar mühendisliği öğrencisi. İki tane birbirinden zıt ama kız kardeşine düşkün abisi var. Özellikle babasının vefatından sonra bu ilgi hat safhaya çıkmış. Başının beladan uzak tutamayan, çocuksu hallerinin yanında çok zeki,akıllı, güzel ve inatçı bir karakter..
Sancak Kızıltepe. Mahallenin yarısı kendilerine ait. Bilgisayar oyunu bağımlısı bir erkek kardeşi var. Mahira’nın tam karşı komşusu. Kendisi 27 yaşında, avukat ve Mahira’nın büyük abisi ile çok yakın dost.
Onun Mahira’ya olan bakışları, abi tavırları gün geçtikçe çözülüyor biz ise yepyeni bir güne uyanırken ikilinin hiç bitmek bilmeyen sataşmaları arasında bambaşka duygularla sarmalanmaya devam ediyoruz.
Mahallenin üçlü teyzeler grubu var. Ortada bir kara kaplı defter. Olmazsa olmazımız gün yapılır ve defterin sayfaları karıştırılır. Karıştırılır da teyzeler durur mu? Sancak beyimize en uygun aday tabi ki Mahira!
Mahira’nın aklından geçen ise Sancak’a küçük bir kız olmadığını kanıtlamak!
Başının beladan kurtarabilse Kartal abisinin minibüsünde iken yol verme kavgalarına karışmasa, karakollardan toplanmasa ya da en yakın arkadaşının peşinden pavyona dalmasa belki bunu başarabilecek!
Bu ikili nasıl bir araya gelip de orta yolu bulacak?
Durun daha yeni başlıyoruz bence!
Finali kalbimde hop ederken serinin ikincisine devam etme ile araya kitap serpiştirip daha da merak etme arasında bocalıyorum... Atın beni Kızıltepe'ye mahalleyi bir turlayayım..